1 Şubat 2011 Salı

Yumurtali Pirasa kavurmasi

Merhaba arkadaslar yine yogun yine stresli geciyor günler, almanyada yasayan herkes bilir buranin kagit isleri asla bitmiyor, biri biter diyeri baslar, severek bir ise basladim, zamanimi degerlendirim hemde bir destegim olsun esime diye , ama okadar cok yogunlugun icinde isi düsünemez hale geldim. Böylede olunca en kolay yemek hangiyse onu yapiyorum :) dün yumurtali prirasa kavurmasi yaptim. Cocuklar severek yemiyorlar malesef ama tatina bakmadan birakmiyorum:) herkesin cocuguda öylemi ya arkadaslar benim cocuklarim sebzeye düsmanlar :( yedikleri makarna, pilav, köfte, döner, patates kizartmasi geneli bu yane:) bu ara fazla yazarak sizleri umarim cok SIKMIYORUMDUR , sizlerle oturup kahve pasta yiyerek sohbet etmek isterdim ama nasip iste belki olur:))

Malzemeler:

  • 1 kg pirasa
  • sivi yag
  • 1 yemek kasigi salca
  • pul biber
  • 3-4 yumurta

Yapilisi:

  • Pirasalari iyice yikayin ve ince dograyin
  • Bir tavada sivi yag salcayi kavurun ve pirasalarida ekleyip orta sicaklikda pisirelim arada karistirarak.
  • 10-15 dakka sonra tuzunu ekleyip karistiralim, son olarakda yumurtalari üzerine kirin pulbiberi elkleyin, üzerinede kapagini kapatip altini kisin yumurtayi istege göre pisirin ve afiyetle yiyin.

Afizet olsun...

3 yorum:

  1. Ellerine saglik canim hayirli aksamlar diliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, sayfamı ziyaret ettiğin için teşekkür ederim, ben de seni izlemeye aldım.

    Şekerlemeleri sormuşsun, ocağın üzerinde kısık ateşte 7 dakika pişiriyoruz. Buna tam kaynatma denemez aslında, ama ısıtılma diyeceğimiz süreyi de biraz aşıyor. Ben her yaptığımda dakika tutuyorum, 7 dakikada toz şeker eriyor (ama kabın kenarlarını sıyıra sıyıra sürekli karıştırmak suretiyle ) yumurta akı belli bir sıcaklığa ulaşıyor. Eğer ateşin altı çok açık olursa yumurta beyazı pişer, o zaman da istediğimiz sonucu alamayız. Kısık ateş çok önemli. Kurabiye süslemelerinde kullanılan, çiğ yumurta akı ve pudra şekeri ile yapılan Royal icing gibi bu. Ben yumurta akını çiğ kullanmayı tercih etmiyorum. Bana pek sağlıklı gelmiyor doğrusu. Bu nedenle bu yöntemi çok seviyorum. Yumurta akı belli bir sıcaklığa ulaştığı için risk azalıyor. Ben bu yöntemle kurabiye de süslüyorum ( O zaman fırına vermiyorum tabii). Umarım yardımcı olabilmişimdir, sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo