dün yaptigim bu tarifi yiyenler cok begendi tabiki bende :) Patlican sevenler icin gercekten harika bir tarif. Yaninda pilav makarna güzel gider ama ben salata cesitleri koydum .
Malzemeler:
- 1 kg patlıcan
- 300 gr kıyma
- 3 yumurta
- 2 domates
- 3 sivri biber
- Tuz, karabiber
- 3 dal maydanoz
- Ayçiçek Yağı
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı şekilde soyun. Uzunlamasına dörde bölüp kızgın
yağda kızartın. Ardından yağının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
3adet yumurtanın sarısını akından ayırın. Yağı iyice süzüldükten sonra patlıcanları küp küp doğrayıp bir tencereye alın. Tencerenin içine yumurta aklarını, kıymayı, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Ardından malzemeleri ince bir tepsiye, bir buçuk santim kalınlığında yayın. Önceden ayırmış olduğunuz yumurta sarılarını çırpıp fırça yardımıyla malzemelerin üzerine sürün. Domatesleri halka şeklinde doğrayıp tepsinin üzerine, biberleri ise yanlarına dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğutup kare şeklinde dilimleyerek servis yapın.
3adet yumurtanın sarısını akından ayırın. Yağı iyice süzüldükten sonra patlıcanları küp küp doğrayıp bir tencereye alın. Tencerenin içine yumurta aklarını, kıymayı, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Ardından malzemeleri ince bir tepsiye, bir buçuk santim kalınlığında yayın. Önceden ayırmış olduğunuz yumurta sarılarını çırpıp fırça yardımıyla malzemelerin üzerine sürün. Domatesleri halka şeklinde doğrayıp tepsinin üzerine, biberleri ise yanlarına dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğutup kare şeklinde dilimleyerek servis yapın.
Çok severek yaparım bende,patlıcandan ne çok şey oluyor değilmi?
YanıtlaSilhiç patlıcan reçelini yedinmi?
ellerine sağlık,sofrana bereket,
sevgilerimle.
ben ilk defa yaptim ve gercektende yapilmasi gereken bir lezzet oldugunu fark ettim:) patlican recelini duydum ama hic denemedim
SilEllerine sağlık,patlıcan ve et çok yakışıyor ,değişik olmuş...
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSilCok güzel olmus canim...
YanıtlaSilellerine saglik
:-)))
Canim ellerine saglik ilk kez görüyorum bende afiyetler olsun.
YanıtlaSilPatlican herseye yakisiyor.
Cok degisik ve leziz görünüyor, ellerine saglik canim benim... Sevgilerimle,
YanıtlaSilçok enfes görünüyor .Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgilerimle
Hiç böylesini görmemiştim:)
YanıtlaSilŞahane gözüküyor canım
Ellerine emeğine sağlık..
Muhabbetle..
cok sIk yaparim severek yerim cünki patlican asigiyim
YanıtlaSilellerine bedenine saglik pasam
muhabbetle
Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok ilginççç eline sağlık canım...farklı olmuşşş ama içindeki yumurta miktarı beni düşündürdü bana fazla gelir yumurta....daha önce yaptıklarınada bayıldım baklavadan bende yapıcam.....sevgiler keşke almanyaya kestane gönderebilseydik sen yinede hangi şehirdesin bana yaz burda almanyaya çok giden var...kestane şuan 4 milyon burda...sevgiler
YanıtlaSilcanim benim ya beni cok duygulandirdin gercekten, cok cok sagol düsünmen yeterli.
Silaslinda bu tarifte 3 deyil 5 yumurta vardi ben 3 yaptim:) sen bilirsin tabiki ama 1 tane mutlaka kullan :))
ne dersen de çok lezzetli görünüyor,ellerine sağık.
YanıtlaSil