16 Şubat 2013 Cumartesi

SICAK KISIR

Günaydin arkadaslar cok lezzetli ve kolay bir kisir tarifi getirdim sizlere, diyet yaparkende iyi gidiyor :) tabiki diyetimizi merak edenler icinde tekrar sölim cok güzel gidiyor.

Bu kisiri Komsum Fatma abla yapmisti ve ilk onda yemistim cok hosuma gitti degisikte geldi.
Evet gelince bende yaptim ama tarifini sormamistim kafadan yaptim. Yinede cok güzel oldu ver evde herkesde yedi , bir kacgün sonra tarifini sordum , ben tüm malzemeyi beraber pisirmistim Fatma abla sebzeleri pisirdikten sonra bulguru sicak suyla sisiriyor sonrada karistiriyormus aslinda pek bir farkda yok ben yinede yazmak istedim sizle nasil isterseniz öyle yapin.

Malzemeler:
2 orta büyüklükte sogan
sivi yag
3-4tane yesil biber ben renkli biber kullandim
maydanoz,
1 yemek kasigi biber salcasi, tuz ,karabiber, limon
2 su bardagi ince bulgur

Yapilisi:
bir tenceremize önce kücük kücük dogranmis soganlarimizla sivi yagimiza aliyoruz ve karistirarark  pisiriyoruz sonra ince dogranmis biberleri ekliyoruz pisiriyoruz sonra salcamizi, yikanmis bulgurumuzuda tuzumuzu ve üserini 1 parmak gececek kadar suyunuda ekleyip karistirip kaynamasini bekliyoruz kaynayinca antini kisin ve kapagi kapali demlemesini bekleyin, sonrada diger malzemeleri ekleyin istege göre sebze cesitleri artirila bilinilir ama biber sogan yetiyor bile :)
sogukda yenir ama sicak sicak da güzel gidiyor.

16 yorum:

  1. Bayılırım kısıra ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Kısır turşu ikilisi birde sıcak çay mmm :)

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık emınım guzel olmustur

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar:)
    Diyet konularının iyi gitmesi çokk güzel.Ben son haftalarda biraz kaçırınca topla gel durumlarındayım:)Birde şu şişliğime çare bulabilsem:(
    Kısır nefis görünüyor ve çokk severim.Ellerinize sağlık:)Rahmetli annecim de kavurup hafif pişirerek yapardı.Anne elinden mi ne çok nefis olurdu.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. hayirli hafta sonlari pasam
    tez pisiti olmus ellerine saglik
    bulgura her zaman evet evet evet
    muhabbetle ablam

    YanıtlaSil
  6. Epeydir yemedim nefis görüntü eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık canım
    kısıra bayılırım
    afiyet
    senin etkinliğine ketımak için kurabiyeyi iki kere demiştim ama bilgisayar bozulunca yayınlolsunamak mümkün olmadı
    neyse başka sefere artık
    kal sağlıcakla

    YanıtlaSil
  8. Benim için kısır olsun da, pişmiş pişmemiş hiç fark etmez.
    Fakat gerçekten pişmiş halini de merak ettim canım.
    Ellerine yüreğine sağlık.
    Sevgi ve muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağılık,bu sevilmez mi.

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık, çocukken halam böyle kısır yapardı. O günleri hatırladım:)) Blogunuz çok hoş, izliyorum. www.marmelattt.blogspot.com dayım beklerim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. sıcağı soğuğu farketmez.kısır demek yemek için yeterli bir sebeb bence:)sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Aaaah!...
    Esim pek sever..

    Ellerine saglik bitanem..

    YanıtlaSil
  13. Diet ha:0 kolay gelsin..kisir cok guzel gozukuyor ellerinize saglik..sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. ahh çok severim kısırı ama dostla sohbetle olacak bulgurlu yiecekler sanki ozaman daha da bi lezzetleniyor :)
    elinize sağlık harika görünüyor
    rica etsem blguma bir yorumunuzu bırakabilirmisniz http://nisamla.blogspot.com/2013/02/fotograf-makinalar-hakknda.html

    fotoğraf makşnesi hakkında sizde severek takip ettiğim bir blogsunuz sizinde fikriniz rica ediyprum sevgiler :)

    YanıtlaSil
  15. Bulgurlu lezzetlere dayanılır mı :)) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo