Günaydin arkadaslar cok lezzetli ve kolay bir kisir tarifi getirdim sizlere, diyet yaparkende iyi gidiyor :) tabiki diyetimizi merak edenler icinde tekrar sölim cok güzel gidiyor.
Bu kisiri Komsum Fatma abla yapmisti ve ilk onda yemistim cok hosuma gitti degisikte geldi.
Evet gelince bende yaptim ama tarifini sormamistim kafadan yaptim. Yinede cok güzel oldu ver evde herkesde yedi , bir kacgün sonra tarifini sordum , ben tüm malzemeyi beraber pisirmistim Fatma abla sebzeleri pisirdikten sonra bulguru sicak suyla sisiriyor sonrada karistiriyormus aslinda pek bir farkda yok ben yinede yazmak istedim sizle nasil isterseniz öyle yapin.
Malzemeler:
2 orta büyüklükte sogan
sivi yag
3-4tane yesil biber ben renkli biber kullandim
maydanoz,
1 yemek kasigi biber salcasi, tuz ,karabiber, limon
2 su bardagi ince bulgur
Yapilisi:
bir tenceremize önce kücük kücük dogranmis soganlarimizla sivi yagimiza aliyoruz ve karistirarark pisiriyoruz sonra ince dogranmis biberleri ekliyoruz pisiriyoruz sonra salcamizi, yikanmis bulgurumuzuda tuzumuzu ve üserini 1 parmak gececek kadar suyunuda ekleyip karistirip kaynamasini bekliyoruz kaynayinca antini kisin ve kapagi kapali demlemesini bekleyin, sonrada diger malzemeleri ekleyin istege göre sebze cesitleri artirila bilinilir ama biber sogan yetiyor bile :)
sogukda yenir ama sicak sicak da güzel gidiyor.
16 Şubat 2013 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bayılırım kısıra ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKısır turşu ikilisi birde sıcak çay mmm :)
YanıtlaSilelıne sağlık emınım guzel olmustur
YanıtlaSilMerhabalar:)
YanıtlaSilDiyet konularının iyi gitmesi çokk güzel.Ben son haftalarda biraz kaçırınca topla gel durumlarındayım:)Birde şu şişliğime çare bulabilsem:(
Kısır nefis görünüyor ve çokk severim.Ellerinize sağlık:)Rahmetli annecim de kavurup hafif pişirerek yapardı.Anne elinden mi ne çok nefis olurdu.
Sevgiler...
hayirli hafta sonlari pasam
YanıtlaSiltez pisiti olmus ellerine saglik
bulgura her zaman evet evet evet
muhabbetle ablam
Epeydir yemedim nefis görüntü eline sağlık
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSilkısıra bayılırım
afiyet
senin etkinliğine ketımak için kurabiyeyi iki kere demiştim ama bilgisayar bozulunca yayınlolsunamak mümkün olmadı
neyse başka sefere artık
kal sağlıcakla
Benim için kısır olsun da, pişmiş pişmemiş hiç fark etmez.
YanıtlaSilFakat gerçekten pişmiş halini de merak ettim canım.
Ellerine yüreğine sağlık.
Sevgi ve muhabbetlerimle...
ellerine sağılık,bu sevilmez mi.
YanıtlaSilElinize sağlık, çocukken halam böyle kısır yapardı. O günleri hatırladım:)) Blogunuz çok hoş, izliyorum. www.marmelattt.blogspot.com dayım beklerim. sevgiler.
YanıtlaSilsıcağı soğuğu farketmez.kısır demek yemek için yeterli bir sebeb bence:)sevgiler.
YanıtlaSilAaaah!...
YanıtlaSilEsim pek sever..
Ellerine saglik bitanem..
Diet ha:0 kolay gelsin..kisir cok guzel gozukuyor ellerinize saglik..sevgiler..
YanıtlaSilahh çok severim kısırı ama dostla sohbetle olacak bulgurlu yiecekler sanki ozaman daha da bi lezzetleniyor :)
YanıtlaSilelinize sağlık harika görünüyor
rica etsem blguma bir yorumunuzu bırakabilirmisniz http://nisamla.blogspot.com/2013/02/fotograf-makinalar-hakknda.html
fotoğraf makşnesi hakkında sizde severek takip ettiğim bir blogsunuz sizinde fikriniz rica ediyprum sevgiler :)
nerelerdesin bacim ??
YanıtlaSilBulgurlu lezzetlere dayanılır mı :)) Ellerine sağlık...
YanıtlaSil