Daha önce lor peynirin yapilisini anlattim simdide lor tatlisini anlatim sizlere.
Tarifi oktay ustasan aldim ama ölcüler tutmadi bir subardagi ..... yaziyor ama su bardaklari bildiginiz gibi cok degisik boyutlari var bundan dolayida bence herzaman tartiyla calismak en güzeli. ölcüler tutmayinca nemi oldu anlatim ne oldu :) benim hamur cok kati oldu benim Tupperware Sikma torbam patladi yine olmadi olmadi napim ne edim icine ne girse tadi degismez düsüne düsüne baktimki dolapta süzme yogurt var ondan ekledim 2 subardagi na yakin süzme yogurtda ekledikten sonra ancak benim hamur sivi oldu. Tabiki Sikma torbanda yoktu et posetlerine ucumuzu takarak SIKTIM hepsini. Tadi cok güzel ve hafif oldu yiyen arkadaslarimin cogu bayildi cerez gibi habire atistirdilarda yane :)
gelelim tarifimize sizlere kendi yasadigim sorunlari anlattim ona göre siz nasil yapmak istediginize karar verin ben aynen tarifi size veriyorum.
Malzemeler:
500 gr tuzsuz lor
4 yumurta
1 su bardagı seker
1 su bardagı pirinc unu
1 su bardagı un
1 kabartma tozu
Serbeti icin:
4 su bardağı şeker
4su bardağı su
yarım limonun suyu
Yapilisi:
Ilk önce serbeti hazirlayin ve sogumaya birakin
tüm malzemeleri karistirin ve güzel bir sivi habur elde edin benim basima gelen sizinde basiniza gelir ve hamurunuz cok kati olursa süzme yogurt ekleyin tekrar yogurun.
SIKMA torbasina koyun ve yagli kagadin üzerine SIKIN, 170 derece önceden isitilmis firinda üzerleri kizaranakadar pisirin.
serbeti üzerine gezdigin ve istege göre hindistan ceviziyle süsleyin.
SIKMA torbaniz yoksa kasik yardimiyla parcalarda tepsinin üzerine koyup pisirebilirsiniz.
ailecek bayılırız didimde otelde öğrenmiştim o gün bu gündür yaparım
YanıtlaSilellerine sağlık
Lorla yapılan lezzetleri çok severim.
YanıtlaSilEllerine sağlık Paşacığım, nefis görünüyorlar gerçekten.
Selam ve dua ile...
canım eline sağlık güzel görünüyor yoğurtla tadında bir değişiklik oldu mu acaba gerçi çoğu tatlıya yoğurt konur ve güzel olur.. neyse benim blogda da var bu tarif daha önceleri yağmıştım ve çok beğenmiştik.. kocaman sevgiler.
YanıtlaSilPaşacım çok güzel görünüyor,ellerine sağlık..Kurabiyesini yedim ama tatlısını hiç tatmadım..merak ettim şimdi..sevgiler.
YanıtlaSilSirf sekilverme derdinden denemedigim bir tatli
YanıtlaSilNefis görünüyor...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
agzım sulandı yaa.ellerinize saglık.takipteyim.banada beklerim:)
YanıtlaSilellerinize sağlık..nefis görünüyorlar.....
YanıtlaSilEllinize saglik cok güzel olmus .Lor peyniri yaziyor almanyada bulamadim .Baska birsey kulansak ?
YanıtlaSilSevgilerle sibel
peyniri ben kendim yaptim lor peynir almancasi ne oldugunu bilmiyorum sözlükte baktim quark yaziyor ama bilemiyorum
SilBen internete arastirim ricotta peyniride tuzsuz ayni lor gibiymis .
YanıtlaSilSevgilerle sibel
evet ricotto ben almistim ayni benzettim cocukluguma götürdü almanyaya sonradan gelme oldugumdan türkiyedeki lezzetlere aliskin biri olarak italyan damak tadi daha yakin türklere
YanıtlaSilricotto ile mascarponeyi de karistirabiliriz ama o zaman un ölcülerinde degisiklik olma ihtimali olabilir cünkü her malzemenin yogunluk orani farkli lor peyniri ricotto ile ayni lezzette ama yogunluk farkindan dolayi problem cikabilir dikkat etmek lazim
YanıtlaSilönerin icin cok tsk.ler denerim ins. cünkü bu tatli gercektende bir harika oluyor.
Silmerhaba. bende almanyada yasiyorum ve tariflerini cok begeniyorum. lor peynirini nasil yapiyorsun kendin?
YanıtlaSilMerhaba mesajiniza gec cevap verdigim icin kusura bakmayin izinden daha dün geldik, istediginiz tarif bu linkte ...
Silhttp://pasasofram.blogspot.de/2013/01/lor-peyniri-nasil-yapilir-minzi.html