31 Ocak 2013 Perşembe

Lor Tatlisi


Daha önce lor peynirin yapilisini anlattim simdide lor tatlisini anlatim sizlere.
Tarifi oktay ustasan aldim ama ölcüler tutmadi bir subardagi ..... yaziyor ama su bardaklari bildiginiz gibi cok degisik boyutlari var bundan dolayida bence herzaman tartiyla calismak en güzeli. ölcüler tutmayinca nemi oldu anlatim ne oldu :) benim hamur cok kati oldu benim Tupperware Sikma torbam patladi yine olmadi olmadi napim ne edim icine ne girse tadi degismez düsüne düsüne baktimki dolapta süzme yogurt var ondan ekledim  2 subardagi na yakin süzme yogurtda ekledikten sonra ancak benim hamur sivi oldu. Tabiki Sikma torbanda yoktu et posetlerine ucumuzu takarak SIKTIM hepsini. Tadi cok güzel ve hafif oldu yiyen arkadaslarimin cogu bayildi cerez gibi habire atistirdilarda yane :)
gelelim tarifimize sizlere kendi yasadigim sorunlari anlattim ona göre siz nasil yapmak istediginize karar verin ben aynen tarifi size veriyorum.
Malzemeler:

500 gr tuzsuz lor
4 yumurta
1 su bardagı seker
1 su bardagı pirinc unu
1 su bardagı un
1 kabartma tozu

Serbeti icin:
4 su bardağı şeker
4su bardağı su
yarım limonun suyu

Yapilisi:

 Ilk önce serbeti hazirlayin ve sogumaya birakin
tüm malzemeleri karistirin ve güzel bir sivi habur elde edin benim basima gelen sizinde basiniza gelir ve hamurunuz cok kati olursa süzme yogurt ekleyin tekrar yogurun.
SIKMA torbasina koyun ve yagli kagadin üzerine SIKIN, 170 derece önceden isitilmis firinda üzerleri kizaranakadar pisirin.
serbeti üzerine gezdigin ve istege göre hindistan ceviziyle süsleyin.

SIKMA torbaniz yoksa kasik yardimiyla parcalarda tepsinin üzerine koyup pisirebilirsiniz.







16 yorum:

  1. ailecek bayılırız didimde otelde öğrenmiştim o gün bu gündür yaparım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Lorla yapılan lezzetleri çok severim.
    Ellerine sağlık Paşacığım, nefis görünüyorlar gerçekten.
    Selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
  3. canım eline sağlık güzel görünüyor yoğurtla tadında bir değişiklik oldu mu acaba gerçi çoğu tatlıya yoğurt konur ve güzel olur.. neyse benim blogda da var bu tarif daha önceleri yağmıştım ve çok beğenmiştik.. kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Paşacım çok güzel görünüyor,ellerine sağlık..Kurabiyesini yedim ama tatlısını hiç tatmadım..merak ettim şimdi..sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Sirf sekilverme derdinden denemedigim bir tatli

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor...
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. agzım sulandı yaa.ellerinize saglık.takipteyim.banada beklerim:)

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık..nefis görünüyorlar.....

    YanıtlaSil
  9. Ellinize saglik cok güzel olmus .Lor peyniri yaziyor almanyada bulamadim .Baska birsey kulansak ?
    Sevgilerle sibel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peyniri ben kendim yaptim lor peynir almancasi ne oldugunu bilmiyorum sözlükte baktim quark yaziyor ama bilemiyorum

      Sil
  10. Ben internete arastirim ricotta peyniride tuzsuz ayni lor gibiymis .
    Sevgilerle sibel

    YanıtlaSil
  11. evet ricotto ben almistim ayni benzettim cocukluguma götürdü almanyaya sonradan gelme oldugumdan türkiyedeki lezzetlere aliskin biri olarak italyan damak tadi daha yakin türklere

    YanıtlaSil
  12. ricotto ile mascarponeyi de karistirabiliriz ama o zaman un ölcülerinde degisiklik olma ihtimali olabilir cünkü her malzemenin yogunluk orani farkli lor peyniri ricotto ile ayni lezzette ama yogunluk farkindan dolayi problem cikabilir dikkat etmek lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önerin icin cok tsk.ler denerim ins. cünkü bu tatli gercektende bir harika oluyor.

      Sil
  13. merhaba. bende almanyada yasiyorum ve tariflerini cok begeniyorum. lor peynirini nasil yapiyorsun kendin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba mesajiniza gec cevap verdigim icin kusura bakmayin izinden daha dün geldik, istediginiz tarif bu linkte ...
      http://pasasofram.blogspot.de/2013/01/lor-peyniri-nasil-yapilir-minzi.html

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo