Herneyse fazla uzatmimda tadina gercekten bayildim ama tarife göre böldüm cok büyük oldular bence daha kücük olsalar dahada güzel olurdular. bir tariften 4 tane cikiyor 6 ciksa tam olur bence,
Tarifi türkceye ceviremedim kizim durmuyor onu yatirinca tarifide ekliyecem ins. cok heycanlandigim icin resimleri görmenizi istedim:)
bu aradada buna türkce bir isim verelim lütfen ben birsey bulamadim sizler ne dersiniz ?? ne olsun adi ?? :)
Malzemeler:
Vanilya sosu icin :
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır unu (ben 1corba kasigi nisasta kullandim)
1 paket vanilya
Yapılışı
Tencereye sütü, şekeri koyup kaynatın.
Bir kasede nişastayı, yumurta sarısını, vanilyayı yarım çay bardağı su veya sütle karıştırıp eritin.
Bu karışımı tencereye ilave edin ve karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin. Pişince soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi kullanın.
Vanilya sosu icin :
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır unu (ben 1corba kasigi nisasta kullandim)
1 paket vanilya
Yapılışı
Tencereye sütü, şekeri koyup kaynatın.
Bir kasede nişastayı, yumurta sarısını, vanilyayı yarım çay bardağı su veya sütle karıştırıp eritin.
Bu karışımı tencereye ilave edin ve karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin. Pişince soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi kullanın.
Hamur icin:
300g un
10g maya
30g seker
1 yumuta ve 1 yumurtanin sarisi
50g odasicakliginda tereyagi
1 tutam tuz
1/2 limon rendesi
180ml süt
icine:
100g erik receli)
Üzerine:
1 tutam tarcin
20g ögütülmüs hashas
20g putra sekeri
Yapilisi:
hamur kabimiza unumuzu dökelim ortasini acip mayayi icine ufalayalim (resimde oldugu gibi)
üzerine biraz seker ekelim ve ilksütümüzdende az döküp kenarlardan un alip üstünü kapatalim 15 dk. bekleyelim.
mayamiz kabarinca kapattigimiz unun üzerine tasar. Diger malzemelerin tümünü hamurumuza ekleyip ele yapismayan bir hamur yoguralim cok yumusak olmucak ama cokda kati olmamasi gerekiyor hamurumuzu +zeri kapali 40dk. bekledin
Güzelcene kabardikdan sonra hamurumuz 4 de bölünüyor ama bence 6 olsa daha güzel olur cok büyük oluyorlar.
hamurumuzu elimizle yaygin bir sekilde acip icine cerelimizi koyalim, ve güzelcene kapatip beze yapalim.
bezelerimizide 20 dakka daha dinlendirdikten sonra yaygin bir tencereye su kaynatip icinede 1 cay kasigi tuz atin bezelerinizi icine koyup altini kisin ve 10dk. üzeri kapali pisirin,sonra tencerenin kapagini acin ve bezeyi cevirin ve kapagi acik olarak 10dk. daha diger tarafini pisirin.
önceden hazirladiginiz vanilya sosunu tabaga koyun üzerinede bezemizi koyun ve vanilya sosumuzdan üzerine sürün.
tarcin hashas ve putra sekerini karistirin ve üzerine sürün sicak servis yapin. afiyetle yiyin.
Ellerine saglik pasam hep merak etmisimdir nasil oldugunu cok nefis görüyor
YanıtlaSilbende tarifi görenekadar suda pisdigini bilmiyordum birisi söylesede inanmazdim :))
SilILK YORUM BENDEN GELSIN:MUHTESEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
YanıtlaSilTsk.ler leylacim ama seni gectiler yorumda :))
Siltadını bilmem denemedim cnm ama harika gözüküyor.zaten sen yapınca eminim muhteşem olmuştur.
YanıtlaSilcok tsk.ler meneksem :) gercektende cok lezzetli bir tatli
SilHarika arkadaşım.ayrıca emeğin içinde teşekkürler.
YanıtlaSilTSk.ler Lütfiye emegin karsiligi sizler gibi güzel insanlar oldukdan sonra bence deger:)
SilEllerinize saglik muhtesem görünüyor,emegin icin teskrler...bizlerle bu güzel sunumu paylasmak ve türkceye cevirmeniz ayri bi güzellik katmis...adi erikli pasam cok yakisir bence:-)
YanıtlaSilcok tsk.ler Ayse erikli pasam harika bunuda yazdim bir köseye bir kac gün sonra iclerinden birini secerim :)
Silduymuştum bunu ama içi falan güzel pişiyor mu
YanıtlaSilhamur hamur olmuyor dimi :)
tarifde 6 dk. pisirin yazili bende sizin gibi pismez korkusundan 10dk. pisirdim :) cok güzeldi cig kalmadi ben. Esim her tatliyi yemez ama bunu cok seydi :)
Silşimdi bunu merak ettim,çok değişik bir şey ,ellerine sağılık.
YanıtlaSilellerine saglik bitanem
YanıtlaSilyine her zamanki gibi harikasin masAllah
sarildim can
Bende geldim suda haşlanması benide şaşırttı
YanıtlaSilellerine sağlık:)))sevgiler.
ben ilk kez duydum desem:) değişik bir tarif eline sağlık..
YanıtlaSilgercekten merak ettim ,hicte duymamistim yemedimde görmedim ben bu tatliyi almanyada ,demek sizin orda var heralde.ellerine saglik canim
YanıtlaSilMerhaba arkadaşım adını yapılışını ilk defa duydum çok ilginç geldi bana yapımı zor değil ama değişik bir tarif ellerine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilBende ilk duyanlardanım bu tarifi:)Çok değişik bir tarif sanırım oldukça da lezzetli..İlk fırsatta deneyeceğim..Sevgiler..
YanıtlaSilinanmiyorum muhtesem görünüyor ayni burda satilanlar gibi ellerine saglik canim :) mutlaka deniycem
YanıtlaSilBir rus arkadasim bunun biraz daha incesini visne reçeli ile yapip ,üzerine çig krema ve pudra sekeri ekliyordu ,ellerinize saglik bende tarifinizi kisa zamanda deneyecegim.
YanıtlaSilLeyli
ilk defa gördüm böyle suda pişen bi tatlı :) ellerinize sağlık muhteşem görünüyor.."bir yorumu artık hak etmişimdir "diye yazmasanız yorum yazmayacaktım burada çıkan yazının ve tatlınızın çok etkisi oldu..yiyenlere de afiyet olsun..
YanıtlaSil:)) tsk.ederim
SilHarika yapmak istediğim reçetelerden bir tanesi Kayağa gittiğim zaman her öğlen yediğim bir muhteşem lezzet yapınca resmini sizin sayfanızda yayınlarım ellerinize sağlık.
YanıtlaSilgermknödül dediginiz sey:)) yani hic yemedigimden soruyom affiniza siginaraktan nettoda haziri var nasildir acaba ??
YanıtlaSilben hazirini hic almadim Gönül hanim icinde katki yoksa neden olmasin denenmeye deger cünkü isi cok bunun :)
Silama kesinlikle vanilya sosnu yaninda yapmanizi önerim nefis oluyor cünkü