18 Aralık 2012 Salı

Germknödel

Nasil benzetebilmismiyim sizce Germknödele:) sizler ne düsünürsünüz bilmem ama ben tadina doyamadim harika birsey oldu. Cok uzun sürdü bunu yapmak ama inaninki size adini sordugum günden beri nette tarif arastiriyorum okadar cok cesidi varki hangini yapcami sasirdim. Önce yorumlari okurum hangini deneyip begenen olmussa onu yaparim diye düsünmüstüm ama her tarifde iyi ve kötü yorumlar vardi bende bunlarla yola cikmadim tabiki her tarifi iyicene okuyup kendimce birsey yaptim aslinda. Kimisi suda pisiriyor kimi  sütte pisiriyor kimisi üzeri kapali pisiriyor kimisi acik. Kimisi süzecte pisiriyor yani bir düzüne tarif var. Kimisi pismis erik esliginde servis etmis kimisi hazir vanilya sosu esliginde daha neler neler denerken cok dedirgindim nasil olur diye öyleya sizlerede tarif verceme sözvermistim birkere :)) saka bir yana inaninki sizlere sözvermis olmasaydim yapmicaktim bunu cünkü gercekten cok asiri degisik yapilislari var ve herbiri digerinden cok cok farkli.
Herneyse fazla uzatmimda tadina gercekten bayildim ama tarife göre böldüm cok büyük oldular bence daha kücük olsalar dahada güzel olurdular. bir tariften 4 tane cikiyor 6 ciksa tam olur bence,
Tarifi türkceye ceviremedim kizim durmuyor onu yatirinca tarifide ekliyecem ins. cok heycanlandigim icin resimleri görmenizi istedim:)
bu aradada buna türkce bir isim verelim lütfen ben birsey bulamadim sizler ne dersiniz ?? ne olsun adi ??  :)


Malzemeler:
Vanilya sosu icin :
 1 su bardağı süt
    1/2 çay bardağı şeker
    1 yumurta sarısı
    1 çorba kaşığı mısır unu (ben 1corba kasigi nisasta kullandim)
    1 paket vanilya

Yapılışı
 Tencereye sütü, şekeri koyup kaynatın.
    Bir kasede nişastayı, yumurta sarısını, vanilyayı yarım çay bardağı su veya sütle karıştırıp eritin.
    Bu karışımı tencereye ilave edin ve karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin.    Pişince soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi kullanın.

Hamur icin:
300g un
10g maya
30g seker
1 yumuta ve 1 yumurtanin sarisi
50g odasicakliginda tereyagi
1 tutam tuz
1/2 limon rendesi
180ml süt

icine:
 100g erik receli)
Üzerine:
1 tutam tarcin
20g ögütülmüs hashas
20g putra sekeri

Yapilisi:
hamur kabimiza unumuzu dökelim ortasini acip mayayi icine ufalayalim (resimde oldugu gibi)
üzerine biraz seker ekelim ve ilksütümüzdende az döküp kenarlardan un alip üstünü kapatalim 15 dk. bekleyelim.
mayamiz kabarinca  kapattigimiz unun üzerine tasar. Diger malzemelerin tümünü hamurumuza ekleyip ele yapismayan bir hamur yoguralim cok yumusak olmucak ama cokda kati olmamasi gerekiyor hamurumuzu +zeri kapali 40dk. bekledin
Güzelcene kabardikdan sonra hamurumuz 4 de bölünüyor ama bence 6 olsa daha güzel olur cok büyük oluyorlar.
hamurumuzu elimizle yaygin bir sekilde acip icine cerelimizi koyalim, ve güzelcene kapatip beze yapalim.
bezelerimizide 20 dakka daha dinlendirdikten sonra yaygin bir tencereye su kaynatip icinede 1 cay kasigi tuz atin bezelerinizi icine koyup altini kisin ve 10dk. üzeri kapali pisirin,sonra tencerenin kapagini acin ve bezeyi cevirin ve kapagi acik olarak 10dk. daha diger tarafini pisirin.
önceden hazirladiginiz vanilya sosunu tabaga koyun üzerinede bezemizi koyun ve vanilya sosumuzdan üzerine sürün.
tarcin hashas ve putra sekerini karistirin ve üzerine sürün  sicak servis yapin. afiyetle yiyin.



























26 yorum:

  1. Ellerine saglik pasam hep merak etmisimdir nasil oldugunu cok nefis görüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende tarifi görenekadar suda pisdigini bilmiyordum birisi söylesede inanmazdim :))

      Sil
  2. ILK YORUM BENDEN GELSIN:MUHTESEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tsk.ler leylacim ama seni gectiler yorumda :))

      Sil
  3. tadını bilmem denemedim cnm ama harika gözüküyor.zaten sen yapınca eminim muhteşem olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tsk.ler meneksem :) gercektende cok lezzetli bir tatli

      Sil
  4. Harika arkadaşım.ayrıca emeğin içinde teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TSk.ler Lütfiye emegin karsiligi sizler gibi güzel insanlar oldukdan sonra bence deger:)

      Sil
  5. Ellerinize saglik muhtesem görünüyor,emegin icin teskrler...bizlerle bu güzel sunumu paylasmak ve türkceye cevirmeniz ayri bi güzellik katmis...adi erikli pasam cok yakisir bence:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tsk.ler Ayse erikli pasam harika bunuda yazdim bir köseye bir kac gün sonra iclerinden birini secerim :)

      Sil
  6. duymuştum bunu ama içi falan güzel pişiyor mu
    hamur hamur olmuyor dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarifde 6 dk. pisirin yazili bende sizin gibi pismez korkusundan 10dk. pisirdim :) cok güzeldi cig kalmadi ben. Esim her tatliyi yemez ama bunu cok seydi :)

      Sil
  7. şimdi bunu merak ettim,çok değişik bir şey ,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  8. ellerine saglik bitanem
    yine her zamanki gibi harikasin masAllah
    sarildim can

    YanıtlaSil
  9. Bende geldim suda haşlanması benide şaşırttı
    ellerine sağlık:)))sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ben ilk kez duydum desem:) değişik bir tarif eline sağlık..

    YanıtlaSil
  11. gercekten merak ettim ,hicte duymamistim yemedimde görmedim ben bu tatliyi almanyada ,demek sizin orda var heralde.ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  12. Merhaba arkadaşım adını yapılışını ilk defa duydum çok ilginç geldi bana yapımı zor değil ama değişik bir tarif ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Bende ilk duyanlardanım bu tarifi:)Çok değişik bir tarif sanırım oldukça da lezzetli..İlk fırsatta deneyeceğim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. inanmiyorum muhtesem görünüyor ayni burda satilanlar gibi ellerine saglik canim :) mutlaka deniycem

    YanıtlaSil
  15. Bir rus arkadasim bunun biraz daha incesini visne reçeli ile yapip ,üzerine çig krema ve pudra sekeri ekliyordu ,ellerinize saglik bende tarifinizi kisa zamanda deneyecegim.
    Leyli

    YanıtlaSil
  16. ilk defa gördüm böyle suda pişen bi tatlı :) ellerinize sağlık muhteşem görünüyor.."bir yorumu artık hak etmişimdir "diye yazmasanız yorum yazmayacaktım burada çıkan yazının ve tatlınızın çok etkisi oldu..yiyenlere de afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  17. Harika yapmak istediğim reçetelerden bir tanesi Kayağa gittiğim zaman her öğlen yediğim bir muhteşem lezzet yapınca resmini sizin sayfanızda yayınlarım ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. germknödül dediginiz sey:)) yani hic yemedigimden soruyom affiniza siginaraktan nettoda haziri var nasildir acaba ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hazirini hic almadim Gönül hanim icinde katki yoksa neden olmasin denenmeye deger cünkü isi cok bunun :)
      ama kesinlikle vanilya sosnu yaninda yapmanizi önerim nefis oluyor cünkü

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo