27 Şubat 2013 Çarşamba
Hindistan cevizli bir pasta bakiyordum nette bu tarifi bulunca söyle en az 10 yil geriye gittim necabuk zaman gecmis ya:( bu kekki Camimizde alman bir müslüman bacimiz yapmis bizlere ikram etmisdi adi arkadasimizin Salihaydi cok hosuma gitmisti kek ama tarifini ezbere bilmedigi icinde her seferinde unutuyordu yazip getirmeye ( ben öyle düsünüyorum ) Saliha baska bir sehire tasininca haliylede unuttuk gitti bu keki. Dün nette görünce baktim Salihanin anlattigi malzemeler yapilisi buldum dedim , Bugün yaptim ve gercektende tarif ayniydi ve cokda lezzetli oldu denemenizi tavsiye ederim.
3 yumurta 2 neskahve fincaniyla
seker 2neskahve fincaniyla buttermilch
1 1/2 p.kabartma tozu
4 neskahve fincani un hepsini karistirin yaglanmis firin tepsisine yayin
2 neskahve fincani hindistan cevizi
1neskahve fincani sekeri karistirin ve hamurun üzerine serpistirin. önceden isitilmis firinda 140 derecede 35-40 dakka pisirin kekiniz firindan cikarinca hemen üzerine
2 kutu kremayi(schlagsahne) gezdirin ve sogumaya birakin. iste bukadar kolay :) buttermich türkcesi ne bilmiyorum :( ama türkceye böyle cevirecek olursak yaglisüt anlamina cikiyor ama tat olarak hicde süt gibi deyil.Daha cok ayrana benziyor ????
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine sağlık. afiyetler olsun.
YanıtlaSilCanım çok farklı bir kek ellerine sağlık.Söylediğin şey kefir olabilir mi acaba?Ayrana benzer deyince aklıma o geldi.Bende seni bekliyorum sevgiler.
YanıtlaSilkefir deyil arkadasim , ama bir arkadasin söyledigi gibi tuzsuz ayran olabilir
SilNe kadar cici bir blog...Hemen takibe alıyorum....Bana da beklerim
YanıtlaSilcok tsk.ederim fatos bende gelirim tabiki
Silbilirim hindistancevizli keklerin tadını
YanıtlaSilben de yapıyorum arada fakat daha önce ıslak şekliyle denememiştim
eline sağlık canım nefis görünüyor
Allah'a emanet ol kal sağlıcakla
cok tsk.ederim canim
SilAyy tam kek tarifi arıyordum yapayım dedim ama buttermilk yerine yoğurt mu koysak acep:)) ellerinize sağlık harika bir kek
YanıtlaSilayran koyun bence daha cok yakisiyor
Silgök güzel görünüyor,ellerine sağılık canım.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilellerinize saglik cok güzel olmus. Buttermilch bulamayanlar tuzsuz ayranda kullanabilirler.
Allaha emanet olun.
Ayran olabilir canım. Ellerine sağlık bende ayranla deneyeyim bakalım. Sanki sana tattırabilecekmişim gibi. Olsun en azından haberleşiriz..
YanıtlaSilbende tatmis gibi olurum :))
SilEllerinize sağlık,çok güzel olmuş...sevgiler..
YanıtlaSilButtermilch yerine koyu ayran veya kefirde olur.tarif cok güzel büyük firin tepsisinde sanirim pisti.bu ay oglumun futbol takiminin düzenledigi
YanıtlaSilturnuvada satilmak üzere Tarif alindi.tesekkürler buna benzer bir Tarif vardi ama bu sefer seninkini deniyecegim.Eline saglik.Sule
ellerinize saglik :)
YanıtlaSilEline sağlık çok güzel olmuş:) takipteyim bende beklerim sevgiler:)
YanıtlaSilelıne sağlık buttermıch sutun ıcıne lımon sıkıp kesyırılıyor zannedersem fırından cıkınca bıldığımız krememı gezdırılıyor
YanıtlaSilevet Selma bildigimiz kremayi kek sicakkene yavasca üzerine gezdiriyruz
SilEvet. Kekimiz. Firinda pisiyor. Sabirsizlikla. Bekliyozz)))))
YanıtlaSilÇok değişik ama görüntü gibi tadıda güzeldir ellerine sağlık.
YanıtlaSil(aklımın bir köşesine not aldım)
Üzerinde krema hiç belli olmuyo, acaba tamamıyla emiyo mu sıcak olduğu için?
YanıtlaSilEeee kek fırından çıktı, " Bir yorum artık hak etmiştir" bence :)
Bu espiride ayrıca çok hoşuma gitti :)
işte budur...
krema ara ara geliyor cok seven bir kutu daha ekler ama bence böyle ara ara agiza gelmesi cok güzel oluyor.
Sildenerseniz yrumunuzuda beklerim :)
evet yane iste budur ;)
SPECULOOS PASTE HAMBURG ALDI de vardi 6.ay önce hala varmi bilmiyorum
YanıtlaSilREWE de aktion olarak var SPEKULATIUS GLÜCK olarak degisik bir kavonozda yeni aldim.
aldide hic raslamadim daha öncede hic inceleyip bakmadim belkide vardi.
SilReweden aldim ama icindeki karisimdan süpelendigim icin yerine mesaj attim sordum cevap bekliyorum.
Ilginiz ve cevaplariniz icin cok tsk.ederim
rica etsem yorumlarin altina adinizida yazarmisiniz?
Nasisiniz?
YanıtlaSilUzun zamandan beri sesinizi ( yazilarinizi okuyamiyoruz) duyamiyoruz.sule
cok tsk.ederim Sule hanim merak etmeniz beni duygulandirdi.
SilCok sükür iyiyim ama bu aralar cok yogunum yeni tarifler denemeye hic firsatim olmadi.
Umarim sizde iyisinizdir.
Buttermilch, kremanin uzun süre cirpilmasi sonucu yag toparlanir ve bir süt salar. Iste bu süte Buttermilch denir, kefir veya ayranla tamamen farkli bir tatdadir.Evde tereyag yapanlar bilir.Bu yagin saldigi sütü köylerimizde tereyag yapanlar döker, aslinda peynir alti suyu gibi bu da kemikler icin cok faydalidir. Ben pogaca veya ekmek yaparken kullaniyorum.
YanıtlaSilSevgiler
Nesrin