27 Şubat 2013 Çarşamba

Hindistan cevizli isilak kek

 
Hindistan cevizli bir pasta bakiyordum nette bu tarifi bulunca söyle en az 10 yil geriye gittim necabuk zaman gecmis ya:( bu kekki Camimizde alman bir müslüman bacimiz yapmis bizlere ikram etmisdi adi arkadasimizin Salihaydi cok hosuma gitmisti kek ama tarifini ezbere bilmedigi icinde her seferinde unutuyordu yazip getirmeye ( ben öyle düsünüyorum ) Saliha baska bir sehire tasininca haliylede unuttuk gitti bu keki. Dün nette görünce baktim Salihanin anlattigi malzemeler yapilisi buldum dedim , Bugün yaptim ve gercektende tarif ayniydi ve cokda lezzetli oldu denemenizi tavsiye ederim.
3 yumurta 2 neskahve fincaniyla
seker 2neskahve fincaniyla buttermilch
1 1/2 p.kabartma tozu
4 neskahve fincani un hepsini karistirin yaglanmis firin tepsisine yayin
2 neskahve fincani hindistan cevizi
1neskahve fincani sekeri karistirin ve hamurun üzerine serpistirin. önceden isitilmis firinda 140 derecede 35-40 dakka pisirin kekiniz firindan cikarinca hemen üzerine
2 kutu kremayi(schlagsahne) gezdirin ve sogumaya birakin. iste bukadar kolay :) buttermich türkcesi ne bilmiyorum :( ama türkceye böyle cevirecek olursak yaglisüt anlamina cikiyor ama tat olarak hicde süt gibi deyil.Daha cok ayrana benziyor ????

28 yorum:

  1. ellerine sağlık. afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Canım çok farklı bir kek ellerine sağlık.Söylediğin şey kefir olabilir mi acaba?Ayrana benzer deyince aklıma o geldi.Bende seni bekliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kefir deyil arkadasim , ama bir arkadasin söyledigi gibi tuzsuz ayran olabilir

      Sil
  3. Ne kadar cici bir blog...Hemen takibe alıyorum....Bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tsk.ederim fatos bende gelirim tabiki

      Sil
  4. bilirim hindistancevizli keklerin tadını
    ben de yapıyorum arada fakat daha önce ıslak şekliyle denememiştim
    eline sağlık canım nefis görünüyor
    Allah'a emanet ol kal sağlıcakla

    YanıtlaSil
  5. Ayy tam kek tarifi arıyordum yapayım dedim ama buttermilk yerine yoğurt mu koysak acep:)) ellerinize sağlık harika bir kek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayran koyun bence daha cok yakisiyor

      Sil
  6. gök güzel görünüyor,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,
    ellerinize saglik cok güzel olmus. Buttermilch bulamayanlar tuzsuz ayranda kullanabilirler.
    Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
  8. Ayran olabilir canım. Ellerine sağlık bende ayranla deneyeyim bakalım. Sanki sana tattırabilecekmişim gibi. Olsun en azından haberleşiriz..

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık,çok güzel olmuş...sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Buttermilch yerine koyu ayran veya kefirde olur.tarif cok güzel büyük firin tepsisinde sanirim pisti.bu ay oglumun futbol takiminin düzenledigi
    turnuvada satilmak üzere Tarif alindi.tesekkürler buna benzer bir Tarif vardi ama bu sefer seninkini deniyecegim.Eline saglik.Sule

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık çok güzel olmuş:) takipteyim bende beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. elıne sağlık buttermıch sutun ıcıne lımon sıkıp kesyırılıyor zannedersem fırından cıkınca bıldığımız krememı gezdırılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Selma bildigimiz kremayi kek sicakkene yavasca üzerine gezdiriyruz

      Sil
  13. Evet. Kekimiz. Firinda pisiyor. Sabirsizlikla. Bekliyozz)))))

    YanıtlaSil
  14. Çok değişik ama görüntü gibi tadıda güzeldir ellerine sağlık.
    (aklımın bir köşesine not aldım)

    YanıtlaSil
  15. Üzerinde krema hiç belli olmuyo, acaba tamamıyla emiyo mu sıcak olduğu için?
    Eeee kek fırından çıktı, " Bir yorum artık hak etmiştir" bence :)
    Bu espiride ayrıca çok hoşuma gitti :)

    işte budur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. krema ara ara geliyor cok seven bir kutu daha ekler ama bence böyle ara ara agiza gelmesi cok güzel oluyor.
      denerseniz yrumunuzuda beklerim :)
      evet yane iste budur ;)

      Sil
  16. SPECULOOS PASTE HAMBURG ALDI de vardi 6.ay önce hala varmi bilmiyorum
    REWE de aktion olarak var SPEKULATIUS GLÜCK olarak degisik bir kavonozda yeni aldim.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aldide hic raslamadim daha öncede hic inceleyip bakmadim belkide vardi.
      Reweden aldim ama icindeki karisimdan süpelendigim icin yerine mesaj attim sordum cevap bekliyorum.
      Ilginiz ve cevaplariniz icin cok tsk.ederim
      rica etsem yorumlarin altina adinizida yazarmisiniz?

      Sil
  17. Nasisiniz?
    Uzun zamandan beri sesinizi ( yazilarinizi okuyamiyoruz) duyamiyoruz.sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tsk.ederim Sule hanim merak etmeniz beni duygulandirdi.
      Cok sükür iyiyim ama bu aralar cok yogunum yeni tarifler denemeye hic firsatim olmadi.
      Umarim sizde iyisinizdir.

      Sil
  18. Buttermilch, kremanin uzun süre cirpilmasi sonucu yag toparlanir ve bir süt salar. Iste bu süte Buttermilch denir, kefir veya ayranla tamamen farkli bir tatdadir.Evde tereyag yapanlar bilir.Bu yagin saldigi sütü köylerimizde tereyag yapanlar döker, aslinda peynir alti suyu gibi bu da kemikler icin cok faydalidir. Ben pogaca veya ekmek yaparken kullaniyorum.

    Sevgiler
    Nesrin

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo