4 Şubat 2011 Cuma

Patatesli pazi kavurmasi

Slm arkadaslar herkesin Cumasi mübarek olsun ins. bizleride dualardan eksik etmeyin .

Bugün sizle paylastigim bu pazi patates kavurmasi aslinda karadeniz yöresine aittir, bizim evde sebze pek sevilerek yenmiyor ama ben pisirmekten yinede vaz gecmiyorum:)

Malzemeler:

1 demet pazı
3 orta boy soğan
2 orta boy patates
5 diş sarımsak
1 kase yoğurt (isterseniz)
Karabiber, kırmızı biber
(Malzemeleri organik sebzelerden seçmenizi tavsiye ederiz)

Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı tavada zeytinyağı ile soteleyin. Ardından rendelenmiş patatesleri ekleyip 3-4 dakika karıştırın. Patates pişince saplarını kesip doğradığınız pazıları ekleyin. Pazı yumuşayıp, suyunu bırakınca üzerine tuz, taze çekilmiş karabiber ve kırmızı biber dökün. Tabağa alıp üzerine yoğurt dökün Afiyetle yiyin...

2 yorum:

  1. Elerine saglik canim hayirli aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  2. sevgili arkadaşım hayırlı akşamlar güzel pazarlar diliyorum.
    ellerine sağlık diyorum.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo