11 Nisan 2012 Çarşamba

Elmalı Mini Paylar

Elmali her tatli bence güzeldir tipki bu tarif gibi:) arkadasimiza cok tsk.ediyorum bizimle paylastigi icin. Blogu ziyaret icin tiklayin simgelitatlar


Hazırlaması en kolay , en pratik yiyeceklerden biridir milföy. Ani misafirde, canımız hemencecik hamur işi istediğinde imdadımıza koşar:) Benim de dün misafirlerim vardı ama iş güç derken çok fazla hazırlığa vaktim kalmadı. Yorgunluk da bir taraftan bastırınca bu pratik elmalı milföyleri yapıverdim. Pek de güzel oldular....
ELMALI MİNİ PAYLAR
Malzemeler:

  • 4 adet milföy hamuru
  • 3 küçük/ 2 büyük elma
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı:

  • Elmaları rendeleyip tereyağı ve şeker ile yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tarçın ceviz ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Milföyleri derin dondurucudan çıkarıp 15 dk oda ısısında bekletiyoruz. Ardından soğuyan elmalı harcı içlerine paylaştırıp rulo şeklinde sarıyoruz. Bu aşamada biraz dikkat gerekli. Rulo yaptıktan sonra kapanan kısmı biraz bastıralım yoksa pişerken açılıyor. Yağlı kağıt sarılı tepsiye dizip üzerine derin çizikler atıyoruz ve 200'C de kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun!

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo