13 Kasım 2012 Salı
Su güzellige bakarmisiniz, inaninki görüldügükadar tadida güzeldi yiyenler cok sevdiler.
Ispanakli birseyler yapmak isterken karsimi cikti bu tarif birazcik degisiklikler yaptim ama sonuc bir harikaydi. Tarifin orjinalini yapmak isterseniz buyrun tiklayin http://lezzetarifleri.blogspot.de/2011/01/mini-ispanakl-tartlar.html
Yok ben pasasoframa güveniyorum onun yaptigi gibi yapacam diyorsanizda buda benim tarifim:)
Not:burdaki malzemelerle 9 tane kase cikiyor bilginize
Malzemeler.
Hamuru için
• 125 gr un
• 75 gr küp şeklinde doğranmış tereyağı
• Tuz
• ½ tatlı kaşığı muskat rendesi
İç Harcı İçin
• 400 gr ıspanak
• 3 adet yumurta sarısı
• 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
• 150 gr beyaz peynir
• Karabiber
• 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
1. Un, tereyağı, tuzu ve muskat rendesini derin bir kaba alın.
2. Unun aldığı kadar su ekleyip iyice karıştırın.
3. Yumuşak bir hamur elde edinin.
4. Ben Mafins kaliplarinin alt kismini kalip olarak kullandim, temiz yikayip kuruladim ve yaglayip unladim yapismadilar
5. Önceden 200 C’ ye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
6. Ispanakları yıkayıp kurulayın ve doğrayın.
7. Tereyağunı bir tavada eritin doğradığınız ıspanakları suyunu salıp çekene kadar bu yağda kavurun..
8. Kavurduktan sonra beyaz peynirini kucük kup küp dograyip, kasar peyniri, karabiberi ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırın
9. Pişen hamuru fırından çıkarın.
10. Hazırladığınız ıspanaklı iç malzemeyi hamurlara paylaştırın.
11. Harcı paylaştırdıktan sonra tekrar 200 C’ ye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
12. Sıcak yada soğuk olarak servis edin.
Bu güzel tarif icinde http://lezzetarifleri.blogspot.de/ ne cok tsk.ediyorum
tarifi porselen demlik caysaati etkinligine ev sahipligi yapan http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.de/ gönderiyorum
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNE SAGLIK.
YanıtlaSilçıtır ,çıtır ve ıspanak,bunu sevdim ,yakın zamanda yaparım ,ellerine sağılık,süper olmuş.
YanıtlaSileline sağlık canım...
YanıtlaSilSÜPER OLMUŞLAR ELLERİNE SAĞLIK.........
YanıtlaSilsüper.tazeliğini ne kadar koruyor acaba
YanıtlaSilinan bilmiyorum hic kalmadigi icin :))
Silama kaselerim cok oldugu icin bir kactanesini kültüre attim bakalim nolcak :)
Harikasınız, bu kaseler herşeyde kullanılır,elinize sağlık.Bayıldım.
YanıtlaSilkültüre attim derken neyi kastettiniz
YanıtlaSilkaselerimi cok yaptim hic iclerini doldurmadan kültüre attim, kültür derin dondurucu oluyor :))
Silcanım merhaba,elleirne sağlık güzel tariifn için,çok teşekkürler..
YanıtlaSilşimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/ctr-kaselerde-ispanak.html gene beklerim,sevgiler