11 Nisan 2012 Çarşamba

Kedidili Pasta

Kedi dili herzaman ilk yardim oluyor:) kolay ama bir okadarda lezzetli oluyor bu güzel tarif icin arkadasima tsk.ediyorum blogunu ziyaret icin tiklayin ehlikeyfchef





Havalar ne kadar soğudu yahu kazmakürek yaktıran kapılardan baktıran mart diğilmiydi nisana nolduki Allahn işine karışmamak lazım da kışlıklarıda kaldırdıydık yani ne biliğim hani ısınsamı artık havalar töbe töbe ben tarifimi veriğim...

Kedidili pasta kolay olmasının yanısıra şık görünümlü ve hafif bir pasta.Bir gün önce yapılması lazım.
malzemeleri
1 paket kedidili,
1/2 bardak un,
1/2 bardak şeker,
2 bardak süt,
25 gr. margarin,
hindistan cevizi ,
pastaları batırmak içinde ayrıca süt,
margarini bir tencerede arittikten sonra unu döküp kokusu çıkana kadar 1-2 dakika çevirdim,süt ve şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişirdim.Ocağı kapattıktan sonra karıştırmaya devam ederek soğuttum, sonra kedidilinin şekerli yüzüne kremadan sürüp ikincisini üzerine kapattım bir kaseye bolca süt döküp kremalı kedidilini içine batırıp çıkardım hemen yumuşadığı için çabuk hareket etmekde fayda var.Sonra hindistan cevizi olan tabağa alıp hertarafını kapladım bu esnada iyice yumuşamış olduğu için çevirmeden bulamak en iyisi.Tepsiye sıralanmış pastacıklarımın üzerini streçle kapatıp buzdolabına koydum ertesi gün yumuşacık lokum gibi pastalar oldular.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo