cok kolay vede göze hitap eden bir pasta, pastamizin icinde hic un olmadigi icinde lezzet acisindanda deyisik bir pasta
ben bunu pastalara ilk basladigim siralar cok yapiyordum:) pasta yapmakda zorlanan arkadaslar artik durmayin :)
Malzemezer:
- 4 yumutra
- 100g + 50g seker (1 cay badagi tepeleme + 1/2 caybardagi seker )
- 200g cekilmis findik ici (2 1/2 su bardagi cekilmis findik)
- 1 tatli kasigi kabartmatozu
- 1 tatli kasigi tarcin (istege göre)
- 100g zarbitter cikolata (1Paket cikolata)
- 500g sivi krema (schlagshne) (2 1/2 kutu sivi krema krema yoksa 2 paket kremsantide olur)
- üzerine putrasekeri elenir ( ben unutmusum)
yapilisi:
- yumurtalari ayirarak kiralim yumurta sarisini 100g seker ve 3 yemek kasigi ilik suyla 5-7 dakka cirpalim.
- yumurta beyazlarinida 50g sekerle kar hali alanakadar cirpalim.ve yumurta sarisina dikkatli karistiralim.
- findik ici kabartma tozu ve tarcinimizi önce bir tabakda karistiralim sonra dabu karisima ekleyelim ama yine dikkatli karistirarak, havasi inmesin.
- kek kalibimiza yagli kagit yerlestirelim ve kekimizi üzerine dökelim,önceden isitilmis firinda 180 derecede.25-30 dakka pisirelim sogumaya birakalim.
- Büyük bir kaseyi içinde az miktarda kaynar su bulunan bir tencereye oturtun. Kasenin dibi suya değmemeli. Çikolatayi küçük parçalara bölün, kasede kısık ateşte erimeye bırakın.
- Çikolata 8-10 dakika sonra eriyecek, yumuşak ve parlak olacak. Ateşten alıp iyice karıştırın.
- 5 dakka sogutmaya birakin.
- sivi kremamizi iyicene cirpin ve sogumus kekinizin üzerine sürün. onun üzerinede erittiginiz cikolatayi gezdirin ve isterseniz kasiklada hafif karistirin. dinlenmeye birakin.
- üzerinede putrasekeri eleyin
afiyet olsun
not. önce gr. ile verdim tarifi sonrada ölcü olarak tekrar verdim umarim dener beyenirsiniz
0 yorum: