19 Mart 2013 Salı

Elmalı serbetli Kurabiye








Yine tüm blogcu arkadaslarimin yaptigi bir tatliyi ben yapmakda gec kaldim :) ama olsun ben halimden menunum yavasda ilerlesem güzel gidiyorum :) Misafirlerim oldugu icin daha cok resim cekemedim umarim yeterli olur bunlar.
 Elma Tatlisindan   sonra cok begendigim bir tatli oldu bu herkesin denemesini tavsiye ederim. Benim icin tatlilar cok oldugu icin ayni hamurdan baska  kurabiyeler daha yaptim , ama onlarida yarin eklicem ins. :)

Bu tarifi Nefis yemektarifleri sitesine Mine hanim yollamis   tarifde bir degisiklik yapmadigim icin  tarifi oldugu gibi sizlerle paylasiyorum , yinede sayfayi görmek isterseniz buyrun bakin :) Nefis yemek tarifleri


Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 paket (250 gr) margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • Hindistan cevizi
İçi için:

  • 3 iri boy elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık içi
Dışı için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Hindistan cevizi

Elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Sonra tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Bu arada eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri karıştırın. İçine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dk. dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla hamurun iç kısmını oyarak mümkün olduğunca inceltin. Hamurların boşluklarına soğuyan elmalı içi doldurup kapatın. Yuvarlak şekildeki hamurları yağlanmış fırın kabına dizin ve ısıtılmış 190 C fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada dışı için şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti iyice soğutun. Kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk şerbetin içine bırakın. 5-10 dakika daha altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın. Daha sonra kurabiyeleri şerbetten çıkararak hindistan cevizi içinde yuvarlayarak servis tabağına alın.
Tarifin aslı portakalağacına aittir. Ben şerbetinde ve iç malzemesinde değişiklikler yaptım malzemeler tam geldi o şekilde de paylaşıyorum. Afiyet olsun.

29 yorum:

  1. bu tariften bende denemek istiyordum,çok güzel görünüyor tam kıvamında olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemek istiyorsan biryerlerde kayiplara karismadan hemen dene canim :)

      Sil
  2. mmm ellerinize sağlık.nefis olmuş

    YanıtlaSil
  3. Elmalı kurabiyeye bayılırım ama şerbetlisini denemedim. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hic zaman kaybetmeyin nefis birsey oldu :) cok tsk.ederim

      Sil
  4. Canım bende henüz yapmadım:)))Ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tsk.ler Mine hanim, sizinde ellerinize saglik :)

      Sil
  6. Elmalı tarifleri görünce dayanamıyorum ... En kısa zamanda deneyeceğim ... Ellerine sağlık ... Seviler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hic zaman kaybetmeden deneyin bence :)

      Sil
  7. Ne kadar güzel bir tarif ..Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  8. benim yaptigim Elamli Topparenin aynisi.Ask olsun tarifi bizden degilde gittin baskasindanmi aldin kizzzz:))) saKA YAPIYORUM CANIM COK GÜZEL OLMUSSSS

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum Leyla görmedim sendeki tarifi :)
      cok tsk.ederim

      Sil
  9. ellerine sağılık,çok beğendim,listeye yazıldı .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence listede fazla beklemesin ;)

      Sil
  10. Elmalı kurabiyenin şerbetlisini hiç denemedim.Muhakkak güzel olmuştur.Görüntü harika.
    Zaman zaman margarini kullansak da,belli bir yaşa gelince çokluğu gözümü korkutuyor:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Elmalı tariflerin üzerine hemen atlarım çünki çok seviyorum harika olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende elma ve tarcinli lezzetlere bayilirim :)

      Sil
  12. selam,
    ne kadar güzel sunumu var bu tatlinin... mutlaka deneyecegim sagol tarif icin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A.s Cok tsk.ederim Gülsüm bencede ilk firsatta dene

      Sil
  13. Nefis bir tarif. Çok da güzel anlatmışsınız en kısa zamanda deniycem. Ellerinize sağlık. Bu arada sizi takibe aldım. Bloglovinde de takipçinizim. Bana da beklerim efendim www.prensesmutfagi.blogspot.com Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tsk.ler bencede deneyin ilk firsatta , simdi bende sizi siyarete geliyorum :)

      Sil
  14. elmali kurabiyeyi severim serbetli denemedim cok guzel görünüyor ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  15. Selam Zeynep
    Bu tatliyi iftarimiz icin yapmak istiyorum,acaba bir gün önceden yapsam birsey olurmu,yani bayatliyabilirmi?
    Bir ricam daha olcak senden;bayram icin hangi tatlilari ve hamur islerini tavsiye edersin,mesela hemen bayatlamiyan.Eger Zaman olup da cevaplarsan cok sevinirim.Simdiden cok Tessekkür ederim.
    Emine C.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. a.s Emine yapabilirsin hic bir sorun yok .
      Bayram icin kolay ve cabuk bayatlamayan tatli olarak http://pasasofram.blogspot.de/2010/12/biliyorum-bu-tatlilari-eklemekte-gec.html
      http://pasasofram.blogspot.de/2010/09/top-kadayif.html
      http://pasasofram.blogspot.de/2012/12/irmik-tatlisi.html

      diger tatlilarda güzel ama bunlar bayram icin benim uygun gördüklerim canim .

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo