6 Ocak 2013 Pazar

Kendi Sosunda Brüksel lahanası

Herkese iyi pazarlar dilerim ,gerci dilemeklede pazarin nerdeyse bittigini gördüm:) günler okadar kisaki hic birsey anlasilmadan bitiyor . Ömür cok cabuk geciyor arkadaslar öteki dünyamiz icin birseyler yapmaya acele etmemiz gerekiyor. Mesela bu kisa günlerde oruc tutabiliriz bir cok tanidiklarimin ramazan borclari var öyle bir yil önce olan deyil kac ramazan oldugunu bile bilmiyor nolursunuz bunu yapmayin bu kisa günlerde oruclarimizi tutalim arkadaslar . Kisabir hatirlatma yaptim.
Aslinda yazima baslarken böyle bir yaziyi yazmak aklima bile gelmemisti demekki paylasmak gerekiyormus veyada birileri hatirlasin diye yazmamiz gerekiyormus.
Hakkinizi helal edin Rabbim herkesin tuttugu orucunu kabul etsin ins.

Bürüksel lahanasini ben cok severim ama benden baska kimsede sevmedigi icin buseferde degisik pisirim diye tarif bakindim.cafefernando buldum cok kolay vede gercektende daha bir baska lezzetli oldu, herkesin sevdigi bir sebze olmadigini biliyorum ama bence birde bu tarifi denemelisiniz. sosuyla harika oluyor. Et yemeklerinin yaninda güzel bir ganitur olur ama ben sade yedim:)

Malzemeler:
  • 500g bürüksel lahanasi
  • 1limon suyu
  • 40g tereyagi
  • 2-3 yemek kasigi sivi krema
  • yarim subardagi süt
  •  yarim caybardagi sebze suyu veyada su
  • tuz, karabiber
Yapilisi:
lahanalarin üzerlerindeki yapraklari temizleyin ve yikarin iyicene kurutun.
Teflon tavanizda tere yagini eritin ve lahanalari icine atin  karistirarak kizarartin 3-4 dk.
sonra limon haric sivi malzemeleri ve tuz karabiberini ekleyip 10 dakka tenceremizin kapagi kapali sekilde kisik ateste pisirin. diri sevmiyorsaniz birazdaha pisirin. Son olark lahanalarinizi bir delikli kasikla tabaginiza alin, limonu geri kalan lahanalarin suyuna SIKIN ve 4-5 dakka daha kisik ateste pisirin, servis yaparken lahanalarin üzerine gezdirin hmmmmm afiyetle yiyin artik :)


8 yorum:

  1. ben cok severim pasam .
    klavyenin basina gelince nasipte varsa dökülüyor nasipler
    rahman razi olsun
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  2. bende bu günlere hayretle bakıyorum. Hemen geçveriyor .Ellerinize sağlık. Güzel görünüyorlar. Hiç yemedim tadını bilemiyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yemediyseniz bir denemenizi tavsiye ederim :)

      Sil
  3. Değişik bir tarif olmuş ilk gördüğüm brüksel lahanasını almayı düşünüyorum. Tarif için teşekkür ederim. Oruç için aynı düşünceleri paylaşıyorum inşAllah Rabb'im cümlemizin ibadetlerini kabul eder..

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık,eşim çok sever.. onun için hemen yapacağım,canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. midem dırdırı kesse de bende borçlarımı tutabilsem :(((

    bürüksel lahanası bu sene favori sebzem oldu
    her pazara çıktığımda alıyoruz mutlaka
    pişirmediğimiz zamanda salataya doğruyoruz misss

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  7. Bruksel lahanasıyla yapılacak gzl bi tarif arıyodum cok iyi oldu ellerinize saglık bende yeni blogcuyum gzl tarifler keşfediyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo