Gerekli malzemeler;
- 100 gr bitter cikolata
- 250 gr toz seker
- 230 gr tereyagi
- 4 yumurta
- 1 paket vanilya
- 280 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cay kasigi tuz
- 240 ml sut
- yarim limonun suyu
Üzeri icin;
- 1 1/2 cay bardagi esmer seker
- 100 gr tereyagi
- 10 yemek kasigi krema
- 2 1/2 cay bardagi ceviz ici (iri kiriklanmis)
- 3 cay bardagi hindistan cevizi
Yapilisi:
- Kelepceli kek kalibini tabanina yagli kagit serin.
- Sutu isitip limon suyunu icine ekleyin ve ilimaya birakin.
- Cikolatayi benmari usulu eritip sogumaya birakin.
- Seker ve tereygini krema kivamina gelinceye kadar mikserle cirpin.
- Yumurta sarilarini teker teker ekleyin.
- Cikolata ve vanilyayi ilave edip mikserin dusuk hizinda cirpin.
- Un, kabartma tozu,ve limonlu sutu ekleyip yavas yavas karistirin.
- Ayri bir kasede yumurta aklarina tuzu ilave edip mikserle cirparak kabartin.
- Ve hamura ekleyerek kasikla karistirin.
- Firini 180 C ye ayarlayin.
- Hamuru kaliba aktarip 35 -40 dakika yada kurdan batirildiginda temiz cikincaya kadar pisirin.Sogumaya birakin.
- Seker ve tereyagini sos tenceresine alin ve kisik ateste eriyinceye kadar bekletin.
- Kaynamaya basladiginda krema ekleyip ocaktan alin.
- Hindistan cevizi, ve cevizi icine ilave edip karistirin.
- Karisimikaliptan cikardiginiz kekin uzerine duzgun bir sekilde yayin ve iyicene soguduktan sonra servis yapin.
Bu tarifi http://www.ozguluntarifleri.com dan aldim ama ben biraz deyistirdim bence cok tatli bir kek oldugu icin sekerleri ve yaglari azalttim.
0 yorum: