12 Ekim 2024 Cumartesi

Elmalı tatlı








 krema malzemeleri:

750ml süt

1 yumurta

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

içine:


dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın

ayrıca:


4 veya 5 adet sarı elma

toz şeker

8 veya 10 adet pötibör bisküvi

hindistan cevizi

Hazırlanması:


Elmaları soyun, ikiye kesin yuvalarını çıkartın.  bir tencereye boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılmiyacak şekilde pişirin.

Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.

İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.

Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo