14 Eylül 2010 Salı

Firinda besemal soslu sebze



kisa zamanda hem saglikli hemde doyurucu lezzetli bir yemek yapmaya nedersiniz

Malzemeler:

3-4 havuc, 3-4 orta boy patates, 1 karnibahar, 1 brokoli, rendelenmis kasar peynir

besamal sos icin

3 subardagi süt, 3 yemek kasigi dolusu un, 1 yemek kasigi tepeleme tereyagi , tuz, karabiber, (ben sebze tatlandiricisi kullaniyorum)

yapilisi:

havuclari soyalim yuvarlak dograyalim ,patatesleride soyalim küp dogayalim, brokoli ve karni baharlarida ince keselim, patatesleri önce 10dk haslayalim, suyumuzun icinde alalim ve diyer sebselerimizi suya koyalim 10dk.da onlari haslyalim. borcam veya tepsimize alalim

besemal sos icinönce yagimizda unumuzu kavuralim ve sütümüzü ekleyip karistiralim kaynamaya baslayinca tuz karabiber ekliyelim,5dk.kaynattikdan sonra sebzelerimizle bulusturali üzerinede rendelenmis kasar peynir ektikten sonra firina verelim pisirelim afiyet olsun:)

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo