Misir unundan bukadar güzel bir tatli olabilecegini ben kendimde hic tahmin etmezdim:)
annem misir ekmegi yaptiginda bazen degisikliklerde yapardi mesela ekmek pisince bir tabakda iyicene onu ufalar sonra sicagi gitmeden icine bir kac yemek kasigi tereyagi ekler icinde eriyene kadar karistiridi, Sonrada isteyene seker isteyenede peynir karistirip önümüze verirdi , tabiki ben sekerli alirdim:) bir tatli olarak misir ununla onu bilirdim.
Helva yapmak istedi canim ama evde irmik yoktu, napsam nasil yapsam diyordum önce aklima un helvasi yapmak geldi sonra devamli takip ettigim Özguluntarifleri ve tariflerini begendigim sayfada misir unundan helvayi görünce hic düsünmeden denemeye karar verdim. Gercektende süperdi ben bayildim yiyenlerde cok degisik ve lezzetli oldugunu söylediler. Yane denemeye deger:)
Evde fistik olmadigi icin ben fistik eklemedim ama diger malzemeleri aynen kullandim.
Malzemeler
- 1,5 su bardagi misir unu
- 100 gr tereyagi
- 2 yemek kasigi dolma fistigi ( bende yoktu)
- 1 su bardagi rendelenmis tuzsuz kasar peyniri (dil peyniri)
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
Yapilisi:
Ilk önce serbetini kaynatin
teflon bir tavada yagimizi eritelim fistik kullanacaksaniz ,fistiklari kavurun renkleri degisenekadar.
Sonrada misir ununu ekleyin ve hafif rengi degisenekadar karistirin.
peyniride ilave edin bir iki karistirin ocagi kapatin kaynamakda olan serbeti üzerine karistirarak dökün .serbeti iyicene cekenekadar karistirmaya devam edin.Üzerine kapagini kapatip demlendirin . sonrada isterseniz benim gibi kaliplara koyup servis yapin.
Afiyet olsun
Ellerine sağlık.. Enfes görünüyor...
YanıtlaSilmerak ettim bende şimdi tadını
YanıtlaSildenemek lazım
eline sağlık canım
Canim ellerine saglik hayirli aksamlar.
YanıtlaSilSelam Zeynep!
YanıtlaSilBugün misafirlerim gelecek ve bende bu güzel helvayi yapcam insaallah,bakalim nasil olacak.Tarif icin tessekkür ederim.
Sen ne yaptin türkiyeden döndünmü?Bana haber ver.
Emine C.
a.s Emine simdiden afiyet olsun sizlere evet ben pazar sabah evime kabustum cok sükür..
Sil