14 Eylül 2010 Salı

Mandalinali köstebek pastasi



Yine bir mutfak kazasiyla bir köstebek pastasi meydana geldi:)) yas pasta yapmak icin hazirladigim kekim kabarmayinca baska yöntemle köstebek pastaya cevirmek zorunda kaldim:) nede olsa mutfakda careler bitmez :) verdigim tarif köstebek pastaya aittir.

Malzemeler
Keki için:

Yarım su bardağı süt
1subardagi f toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
100 gr yumuşak margarin
2 yemek kaşığı kakao, 4 tane taze soyulmus mandalina veya 1 konserve mandalina

Kreması için:
200g sivi krema (schlagsahne)
250g labne peyniri (quark)
1 paket krema sertleştiricisi, 2 yemek kasigi toz seker

Hazırlanışı

İlk olarak keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra süt, k.tozu, yumuşamış margarini, kakaoyu ve yeterli miktarda unu ekleyerek iyice karıştırın. Yaklaşık 26 cm genişliğindeki yağlanmış tepsiye harcı dökerek 180 derecede ısıtılmış fırında keki pişirin. Soğuduktan sonra keki kalıbından çıkarın.Keki kenarlarından 1 cm pay kalacak şekilde bir kaşık yardımı ile ortasını bir havuz gibi çıkarın.( Tabanından da yaklaşık 1 cm kalsın). Çıkarılan kek parçalarını soğuduktan sonra ufalayarak bir tabağa alın.

Mandalinalarimizi hazirlayalim ,Kremamizi seker ve krama sertlestiriciyle iyicene cirpalim katilasinca labne peynirini ekleyelim en sonda mandalinalari ekleyip cirpalim icinde mandalinalar parcalansin, havuz şekline getirdiğimiz kekin ortasina hazirladigimiz kremayi tepeleme kuppe şeklini verelim yanlara az yayalim . Kremanın üzerini de ufalayıp bir tabağa aldığımız kek kırıntıları ile kapataim. üzerine istenilirse kirik findik ve putra sekeri serpelim . Afiyet olsun..

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo