Bu uzun günlerde kimler bu güzel mübarek aya hürmet edip degerlendirmek istediyse Rabbim kat kat mükafatini versin ins...
Daha öncede ekledigim incirli tatlimizi bayramda yapmak isteyenler olur belki diye tekrardan yayinlamak istedim.
cok kolay vede degisik bir tatli yapmak istiyorsaniz nefis bir tatli denemeyen kalmasin . Yapilisini daha ayrintili görmek istiyorsaniz tiklayin Incirli Tatli
Malzemeler:
Kek:
- 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1lt süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- inmeye yakın 50gr tereyağı
- piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
- Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
- Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
- Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
0 yorum: