Cok nefis bir tarifi sizlerle paylasmak
istiyorum daha öncede eklemek istedim ama benim leptop sorunlu cani
isteyince aciliyor :(
Simdilik bununlada idare etmek zorunda
kaldigim icin herzaman tarifde ekleyemiyorum.
Misafirim oldugu icin kestikten sonra
abakda tresim cekmeye unutmusum , lezzetinden hic süpeniz olmasin
patates ve ispanagi sevenler icin :))
Patates püreli firinda ispanak
Malzemeler:
1,5kilo patates
1 su bardagi süt
½ cay bardagi sivi yag
tuz
ben rahm spinat kullandim sizler 500g
ispanagi yikayip togradikdan sonra bir tavada kavurabilirsiniz.
Üzerine herhangi bir Gratin sos
kullanabilirsiniz ,( istersenizde 500lm lik bir besamal sos
yapabilirsiniz)
üzerine rendelenmis peynir
Yapilisi.
Patadesleri soyun ve 5-6 tane ayirin
digerlerini bir tencereye koyup üzeri kapatacak kadar su ve birazda
tuz sekleyip pisirin, patatesleri iyicene bir catalla ezip püre
yapalim.
Icine süt yag ve tuzu ekleyip iyicene
karistiralim.
Borcama yayalim üzerine ispanagimizi
onun üzerinede ayirdigimiz 5-6 patates yuvarlak keserek
patateslerimizi ispanagin üstüne yayalim.
En son gratin sosunu üzerinde yazdigi
gibi yapip dökelim veyada besamal sosumuzu,.
Üzerinede rendelenmis kasar peynir
firinda kizaranakadar pisirelim.
Not: üyerine yuvarkal dogradigimiz
patatesleri 5-10 önceden haslarsaniz daha kolay piserler firinda.
Ellerine sağlık çok güzel ve lezzetli olduğu her halinden belli oluyor. yıllar önce ben de ıspanaklı ve pırasalı yapıyordum. Unutmuştum, yeniden yapmam lazım.
YanıtlaSilRamazan Bayramın mübarek olsun.
Şeker tadında nice bayramlar diliyorum.
Sevgiler...