malzemeler:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
yeterince ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
sosu için:
250 gr. kıyma
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça,
2-3 yemek kasigi sivi yag
2 adet yeşil biber,
1domat ,
maydanoz
Yapılışı:
mayayı ılık suda eritin.diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapın.15 dakika dinlendirin.yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın.pasta tabağı büyüklüğünde açın.yağsız teflon tavada pişirin kıyma yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavurun 1 çay bardağı su ilave edin.pişen hamurların üzerine bu içten koyun lahmacun yapar gibi üst üste koyup dörde kesin sarımsaklı yoğurtla servis yapın.afiyet olsun…..
Canım ellerine sağlık enfes olmuş ben
YanıtlaSilde beklerim sevgiler.
bu muhteşem bir şey olmuş.ellerine sağlık.bayıldım....
YanıtlaSilOff offf bu ne böyle...
YanıtlaSilhmmm nefis nefis olmus
:-)))
paşasofram nerelerdesin hanidir yoksun?
YanıtlaSilnasıl lezzetli birşeydir bu yoğurtlu veya yoğurtsuz ikiside bana uyar:)ellerine sağlık
nasıl güzell görünüyor...ellerine sağlıkk
YanıtlaSilsenınde dedıgın gıbı yaglamanın aıl lezzetı yogurtlu yenmesınde ellerıne sağlık canım cok guzel olmus
YanıtlaSil