3 Nisan 2012 Salı

Yaglama (kayseri yöresel )


Merhaba arkadaslar sizlerle kayseri yöresine ait güzel bir tarif paylasmaya geldim, cocuklar yogurtsuz sararak lahmacun niyetine yediler :)) ama yogurtlu bir baska güzel oluyor burdanda kayserili arkadaslarima bu tarifi hediye ediyorum :))

malzemeler:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
yeterince ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

sosu için:
250 gr. kıyma
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça,
2-3 yemek kasigi sivi yag
2 adet yeşil biber,
1domat ,
maydanoz

Yapılışı:
mayayı ılık suda eritin.diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapın.15 dakika dinlendirin.yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın.pasta tabağı büyüklüğünde açın.yağsız teflon tavada pişirin kıyma yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavurun 1 çay bardağı su ilave edin.pişen hamurların üzerine bu içten koyun lahmacun yapar gibi üst üste koyup dörde kesin sarımsaklı yoğurtla servis yapın.afiyet olsun…..

6 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık enfes olmuş ben
    de beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. bu muhteşem bir şey olmuş.ellerine sağlık.bayıldım....

    YanıtlaSil
  3. Off offf bu ne böyle...
    hmmm nefis nefis olmus
    :-)))

    YanıtlaSil
  4. paşasofram nerelerdesin hanidir yoksun?
    nasıl lezzetli birşeydir bu yoğurtlu veya yoğurtsuz ikiside bana uyar:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. nasıl güzell görünüyor...ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  6. senınde dedıgın gıbı yaglamanın aıl lezzetı yogurtlu yenmesınde ellerıne sağlık canım cok guzel olmus

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo