16 Eylül 2010 Perşembe

Minciklanan Bohca



yumusacik bohcalarimizi Emine yengem bugün yaparken bende sizler icin resimlerini cektim, icine ben peynirleri minciklayarak koydugum icinde ismini minciklanan bohca verdim:)).bu güzel bohcalar icin cok tsk.ediyorum Emine yengeme

malzemeler:

2 su bardagi sicak süt,

1 su bardagi sivi yag,

3 yumurta

1 maya, 1kabartma tozu

1 yemek kasigi tuz, 1 yemek kasigi seker,

aldigi kadar un

icine: peynir

Yapilisi:

sicak süt, sivi yag, 3 yumurtanin aki (sarilarini üzerine sürülmesi icin ayrilsin), maya,kabartma tozu, tuz vede sekeride ekleyip iyicene karistiralim.Üzerine un ekleyelim ve yumusak bir hamur elde edelim.hamurumuzdan yumurta büyüklügünde barcalar alip yuvarlayalim sonrada peynirimizi bir tutam peynir alip yuvarladigimiz hamurun ortasina minciklayarak koyalim 10dk dinlendirelim üzerlerine yumurta sarisi sürelim ve kabarmasini bekleyelim,kabardikdan sonrada önceden isitilmis firinimizda 180 derecede pisirelim .firindan cikarinca üzerlerine nemli mutfak havlusuyla kapatirsak pamuk gibi yumusacik olurlar

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo