17 Ocak 2013 Perşembe

Yumurtasiz ve Sütsüz etkinligimizde Citir simit

Simitlerimizde citir citir nefis birde cay yaninda hmmm karnim acikmaya basladi :) arkadasim sayfasindan begendigim tarifi alabilecegimi söyledi bende bunu simdilik begendim sizler icin sonra yine bakacam :) ama sizde bakmak isterseniz mutlaka sayfasini ziyaret edin. Papatya Demeti



Büyük şehirlerde yaşayanlar için simit özlemini gidermek pek de zor değildir sanırım. Ama yurt dışında yaşayanlar ve simit kültürünün çok da gelişmediği şehirlerde yaşayanlar için, simit özlem duyulan yiyecekler arasında sıranın başlarında yer alabilir sanırım.
Aslında simit yapımı çok da zor değildir; temel maddesi un, su ve susam olan simidi evde nasıl yapabilirim diye az uğraşmamışımdır. Sonunda sokak simidi diye adlandırabileceğiniz; gevrek ve çıtır simit tarifini netleştirebildim. Sizde evinizin hijyenik ortamında gevrek sokak simidi yapmak istiyorsanız bu tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken kısım yani işin püf noktası; verilen ölçülere tamamen sadık kalmak ve mutlaka simitlik susam kullanmak. Bu malzemelerle normal boyutta yaklaşık 10 tane gevrek, simitçi simidi elde edebilirsiniz.

Malzemeler:

500 gr un
1 çay kaşığı kuru maya yada yarım çay kaşığı instant maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su(yaklaşık 1,5 su bardağı)

Üzeri için;
1 çay bardağı kavrulmuş susam
1 su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı su

Hazırlanması:

-1 su bardağından biraz fazla ılık suyu, toz şekeri ve tuzu ekmek yapma makinanızın tankına alın; üzerine unu ve mayayı ilave edin.
-Makinanızı mayalı hamurlar menüsünde çalıştırın, hamurunuza biraz sert olması gerektiğini unutmadan göz kararı biraz daha su ilave edebilirsiniz.
-Ekmek makinanız yoksa ve hamuru elle yoğuracaksanız yaklaşık 15 dakika yoğurmanız gerekiyor.
-Üzüm pekmezi ve suyu geniş bir kasede karıştırın, düz bir tabağada susamınızı dökün.
-Mayalanan hamuru hafifçe toparlayıp 10 eşit parçaya bölün ve her bir parçaya simit şekli verip pekmezli suda 2 dakika bekletin.
-Pekmezli sudan aldığınız simitleri susama bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin.
-Önceden 220 derece ısıttığınız fırında 10-12 dakika pişirin.(benem fırınımda 12 dakika pişen simitler tamamen gevrek ve çıtır oluyor.

*Simitleri fırına yerleştirdiğiniz 1 kase suyla yani buharlı ortamda pişirmelisiniz

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo