15 Mart 2011 Salı

ÇİLEK JÖLELİ İRMİK PASTA

80.Tarifimiz

artik cay demlemenin gercekten zamani geldi:) ben mutfaga dogru yol alim:) ,Arkadasima cok tsk.ediyorum gercekten cok güzel görünüyor eminimki cokda lezzetide cok güzeldir. Ellerine saglik cok tsk.ediyorum tarif icin.

Arkadasimin blogu icin Tıkla

MALZEMELER

Bir lt.Süt
9 yemek Kşğ İrmik
10 Yemek Kşğ.Şeker (Damak tadınıza bağlı)
1 Yemek Kşğ.margarin
2 Yemek Kşğ.Hindistan cevizi
1 Çay bardağı kuru meyve parçaları
1 Paket vanilya
1 Paket Eti Burçay bisküvi
1 Paket Çilek Jölesi
YAPILIŞI
İlk önce jöle yi üzerindeki tarife göre hazırlanıp kullanacağız kalıba döküp oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılıp kıvam gelinceye kadar bekletiyoruz.
Kuru meyve parçalarını sıcak suda 10 dak bekletip süzün
Tatlıya gelince süt İrmik,Şeker bir derin tencerede sürekli karıştırılarak kaynatılır.Kaynanaya başlayınca içerisine yağı ,hindistan cevizi ve vanilya ilave edilip ocaktan alınıp soğutulup içine meyve parçaları ilave edilir
Kıvama gelen jölenin üzerine soğuyan irmik tatlısının yarısı dökülüp yayılır büskiviler özenle üzerine dizilir ve hafifçe bastırılır yarısı kalan irmik tatlısıda dökülür buzdolabında en az 3saat veya 1 gün bekletilir kalıp ters çevrilip servis yapılır.
AFİYET OLSUN

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo