Nefis kurabiyeler, mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
hamuru:
130g tereyag
130g seker
2 yumurta
300g un
1 tatli kasigi kabartmatozu
hamurun üzerine sürmek icin:
4 yemek kasigi kayisireceli
üzeri:
200g tereyag
200g seker
2 paket vanilya
4 yemek kasigi su
200g ince cekilmis findik
200g iri cekilmis findik
kenarlari icin:
eritilmis kuvertür cikolata
Hamur malzemelerinin hepsinden kurabiye hamuru kivaminda bir hamur yogrulur, gerekirse biraz daha un eklenir.
Hamur yagli kagidin üzerinde büyük firin tepsisine göre acilir (yagli kagidin üzeinde acip tepsiye yaglikagidi cektinizmi cok pratik oluyor).
Hamurun üzerine kayisi receli sürülür.
Üzeri icin, 200g tereyaginla seker bir tencerede seker eriyene kadar eritilir, vanilya su daha sonrada findiklar eklenir hepsi karistirilarak az pisirilir (findigin kokusunu hissettinizmi ocaktan alin).
Bu karisimi sicak sicak recelli hamurun üzerine yayin. Önceden isitilmis firinda yaklasik 25 dk. pisirin.
Firindan ciktiktan sonra ilinmasini bekleyin. Ilindiktan sonra önce karelere, kareleride caprazlama kestinizmi ücgenleriniz olusur.
Ücgenlerin kenarlarida cikolataya batirilir, kurutulur.
Bu kurabiyeyi bir kere yaptinizmi bir daha asla vazgecemeyeceksiniz!!!!
78. porselen demlik cay saati etkinligine ev sahipligi yapan yersofrasi yolluyorum
130g tereyag
130g seker
2 yumurta
300g un
1 tatli kasigi kabartmatozu
hamurun üzerine sürmek icin:
4 yemek kasigi kayisireceli
üzeri:
200g tereyag
200g seker
2 paket vanilya
4 yemek kasigi su
200g ince cekilmis findik
200g iri cekilmis findik
kenarlari icin:
eritilmis kuvertür cikolata
Hamur malzemelerinin hepsinden kurabiye hamuru kivaminda bir hamur yogrulur, gerekirse biraz daha un eklenir.
Hamur yagli kagidin üzerinde büyük firin tepsisine göre acilir (yagli kagidin üzeinde acip tepsiye yaglikagidi cektinizmi cok pratik oluyor).
Hamurun üzerine kayisi receli sürülür.
Üzeri icin, 200g tereyaginla seker bir tencerede seker eriyene kadar eritilir, vanilya su daha sonrada findiklar eklenir hepsi karistirilarak az pisirilir (findigin kokusunu hissettinizmi ocaktan alin).
Bu karisimi sicak sicak recelli hamurun üzerine yayin. Önceden isitilmis firinda yaklasik 25 dk. pisirin.
Firindan ciktiktan sonra ilinmasini bekleyin. Ilindiktan sonra önce karelere, kareleride caprazlama kestinizmi ücgenleriniz olusur.
Ücgenlerin kenarlarida cikolataya batirilir, kurutulur.
Bu kurabiyeyi bir kere yaptinizmi bir daha asla vazgecemeyeceksiniz!!!!
78. porselen demlik cay saati etkinligine ev sahipligi yapan yersofrasi yolluyorum
Çok farklı çok hoş bir tarif. Ellerine sağlık. Tadını çok merak ettim.
YanıtlaSiltam benlik bir kurabiye
YanıtlaSildenenecektir efendim
eline sağlık
Çok pratik yapımı Zeynebim annelere özel bu dimi?
YanıtlaSilSevgiler bitanem.
tabiki canim annelere ne yapsak azdir :)
Silkayisi receli yerine baska recel oluyormu...
YanıtlaSilkayisi yerine baska recel kullanmanizi tavsiye etmiyorum cünkü zaten icindeki aromayi kayisi veriyor mahos oluyor.
SilEllerine saglik pasam hep merak etmisimdir sagol..
YanıtlaSilBu kurabiyelenin tadini bilen biri olarak yapip evinizden hic eksik etmeyin derim cok lezzetli oluyorlar, ellerinize saglik Zeynep hanim resimlerlede acikca anlatmissiniz ne güzel yapmak isteyene büyük kolaylik olacak.Sevgiler...
YanıtlaSilZeynep Hanım tarifinizi denemek isteyen bir takipçim kurabiyelerin kaç derecede pişirilmesi gerektiğini sormuş. Benden sizden bir cevap alıp ona göre yanıtlamak istedim. Ayrıcaçekilmiş badem ile yapıp yapamacağını da sormuş. Cevap vermek için sizden cevap bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilSlm her firin ayni olmadigi icin 170-180 derece olursa iyi olur, Bademle hic denemedim ama bence tarifin orjinalligini hic bozmayin findikla yapin.
SilSaygilarimla
Selam Zeynebcigim!
YanıtlaSilIki gün önce bende Nussecken yapmistim.Ama benim tarif bambaska bir tarif.Ilk defa yaptim.Mutlaka birgün bana gelip beraber yapip,bu mükemmel lezzeti sitende yayinlamalisin.sakin yanlis anlama seninkiler'de tabiiki lezzetli görünüyor ve öylede zaten.Ama yinede bendeki tarifi denemelisin.Insan gercekten tadina doyamiyor.Bekliyorum insallah.
Emine
OLURMU HIC EMINECIM NIYE YANLIS ANLIM DOGRUDUR :) AMA SEN RESIMLERINI CEKIP TARIFINI PAYLASSAYDINYA:)
SilINS. EN KISA ZAMANDA GÖRÜSELIM CANIM
merhaba.. tarif için tşkler..
YanıtlaSilbir kaç gun onceden yapıp bekletsek sorun olur mu acaba?
merhaba..
YanıtlaSilbir kaç gun beklemesinde sakınca var mı acaba kurabiyelerin? misafirden onceki gunlerde yapıp hazırlamak istiyorumda
kusura bakmayin Esera hanim izinden yeni döndüm sorunuza cevap gec veriyorum.
Silbu kurabiyeler 1 fatda güzel muhafaza edilirse bekletile bilinir
Tarifinizi denedim çok hoş ve farklı bir kurabiye oldu. üst kısmı sakız gibiydi ama kayısı reçelinin tadını kokusunu hissedemedim açıkcası.tesekurler tarifiniz için.bide ustteki yorumlarda Emine hanımın tarifini denemek isterim mümkünse tarifin malzemelerini söyleyebilirmi...Elif
YanıtlaSilgüzel yorumunuz icin tsk.ler Elif hanim
SilEmine hanim vermek istedigi tarif hala bana ulasmadigi icin veremicem
ama tarif gelince hemen paylasirim.
bu kurabiyenin tarifini cok beyendik, görünümü cok güzel.
YanıtlaSilbizde ana ogul yapmaya karar verdik ve cok güzel oldu, size de tavsiye ederim, afiyet olsun.
"Zuckerrübensirup" ile deneyebilirsiniz, harika oluyor. yaninda da bir fincan kahve...
YanıtlaSil