15 Mart 2011 Salı

Şekerpare

81.Tarifimiz

Severek yaptigim vede cok sevdigim sekerparemizde geldi cay zaten demlenmis artik arkadaslar burun soframiza:)) tarif bollugu burda. Arkadasima bu güzel tatli icin cook tsk.ediyorum ellerine saglik .

Arkadasimin bloguna ziyaret icin Tıkla

Şekerpare için gerekli olan

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 200 g margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Fındık içi ya da ne isterseniz koyabilirsiniz (fıstık, badem)

Şerbet İçin:

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1/4 limon

Hazırlanışı:

İlk önce şerbeti hazırlayın. Tencereye 3,5 su bardağı su, 3,5 su bardağı toz şekeri koyun ve orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika kaynatın. Limonu sıkın ve kabuğuyla birlikte şerbetin içine atın. 5-6 dakika daha kaynatın. Altını kapatıp soğumasını bekleyin.

Margarini kaynatmadan eritin ve ılınması için bir kenarda bekletin. Ayrı bir kaba un ve kabartma tozunu eleyin.

Hamuru yoğuracağınız kapta, yumurtaları bir tutam tuzla birlikte çırpma teli veya çatalla çırpın. Üzerine vanilya, irmik, un-kabartma tozu karışımı ve en son erimiş margarin ilave edin. Bütün malzemeler özdeşleşinceye kadar iycie yoğurun.

Fırın tepsinizi yağlayın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avuç içinizde yuvarlayın ve çok hafif bastırarak tepsiye aralıklı olarak dizin. (Çok bastırmayın çünkü fındıkları batırırken de biraz daha bastırılacak.)

Şekerparelerin üzerine fındık batırın. Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün. (Fındıkların üzerine de yumurta sarısı sürüyorum böylelikle yanmıyorlar.)

Önceden ısıtılmış 175 C fırında iyice kızarana kadar pişirin. (Açık renk kalınca, şerbet döküldüğünde rengi iyice açılıyor.)

Fırından çıkar çıkmaz sıcak şekerparelerin üzerine, soğuk şerbeti gezdirin ve üzerine başka bir tepsi kapatın.

Şekerpare şerbetini çekene kadar bekletin.


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo