Merhabalar nasilsiniz arkadaslar, umarim herkes saglikli vede mutludur.
Sizlerle ilk tarif olarak ay tatlisini paylasmistim. Yine bir ay tatlisi ama daha degisik kesim yaptigim icin tekrar paylasiyorum. Abimin cok hosuna gitti:) adi ne diye sordu bende ay tatlisi dedim , hilal tatlisi olsa olmazmi dedi bende senimi kiracam tamam hilal tatlisi olsun dedim:) adi hilal tatlisi kaldi. Umarim sizlerde begenir dener yorum yazarsiniz ;)
ilk verdigim ay tatlisinin tarifi icin Tıkla
MALZEMELER:
1 çay b. yoğurt
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. su
1 yumurta
yarım p. kabartma tozu
3 çorba k. sirke
alabildiği kadar un
Arası için:
1 yumurta beyazi
1 kase ceviz
Üzeri için:
150 gr tereyağı
Şerbeti için:
3,5 su b. toz şeker
3 su b. su
1 dilim limon suyu
Yapilisi:
Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu,
sıvıyağı,suyu,sirkeyi ve yumurtayı alın. telle iyice
karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu
ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur
hazırlayın. hamuru bezelere bölüp dinlenmeyi
bırakın.
bu arada şerbetini kaynatıp soğutun.
bu arada şerbetini kaynatıp soğutun.
dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp
aralarına nişasta koyarak 15 erli 2 grup olarak
üst üste koyun. 15 bezeyi bir defada olabildiğince
ince açın.
yufkanizin yarisina kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını
serpip diger yarisini üzerine kapatin ve su bardagiyla ay seklinde kesin.. ikinci 15 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp
fırın tepsisine tatlıları dizin. üzerine sadece erimiş
tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin.
ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu
gezdirin.
ellerine sağlık canım ne güzel açmışsın. Harika olmuşşş. Afiyetler olsun..
YanıtlaSil