Evet artik tariflere gelelim , arkadasim Nuydan gelen etsiz cig köfteyi ben daha hic denemis vede yemis degilim, ama eminimki cok lezzetlidir firsatim olursa bende denicem:)
Malzemeler :
3 su bardağı köftelik bulgur
2 iri kuru soğan
1 baş sarımsak
Yarım demet maydonoz
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı dom. salçası
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı isot (Urfa biberi
)1 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı çemen tozu
1 çorba kaşığı sumak
1 çay bardağı nar ekşisi
1/2 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
Tuz, Karabiber
Yapılışı: Bulgurumuz çiğ köfte leğenine dökülür ve üzerini geçmiyecek kadar sıcak su ile ıslatılır ve ağzı kapalı olarak 5 dak. bekletilir. Bu arada soğan, sarımsak soyulur ve rendenin ince tarafıyla rendelenir. Bulgur yumuşayınca içine rendelenen soğan ve sarımsak, domates ve biber salçaları ve tuz dahil diğer bütün baharatlar ilave edilerek ova ova iyice yoğrulur. Hamur kıvamına gelip bulgurlar iyice ezilince nar ekşisi, limon suyu ve zeytin yağı ilave ederek yoğurmaya devam edilir en son da ince kıyılmış maydonoz da eklenerek son kez karıştırılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp parmaklarııızla sıkılarak şekil verilir ve servir tabağına dizilir.
Yanında kıvırcık, domates, maydonoz ve ayran ile servis yapılır.
ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilEtsiz???!!! Tam bana göreeeeee, muhtesem olmus ellerine saglik
YanıtlaSil