Iftardan sonra herzaman bir tatli iyi gidiyor ama bazende kolay ve güzel bir tatli yapmak istiyoruz, iste o kolay ve lezzetli tatlilardan biri,, onca hazirlik ve yemek yaptikdan sonra yorulmussaniz hemencik oturdugunuz yerde bu tatliyi yapin firina verin.
malzemeler:
- 200g schmand ( türkiyede olan arkadaslar sanirsam labne peyniri kullaniyorlar )
- 2 yumurtanin sarisi
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilyasekeri
- aldigi kadar un ( kurabiye hamuru kivaminda olacak)
- üzerine 200g sivi yag
Serbeti icin:
- 2 bardak kaynamis su
- 2 bardak seker
(sivi yagi yazmaya unutmustum malzemelerde iftardan sonrada net gitti anca simdi yazabildim umarim kimse yagsiz tarifi almamistir.
merhaba canım hayırlı kandilleirniz olsun kadir gecen mubarek olsun,,,güzel tatlın şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/08/schmandli-tatli-kolay-tatli.html çok teşekkürler gene beklerim,selamlar :)
YanıtlaSilkolay olduğu kadarda hafif sanırım yağ yok içinde demeye değer ellerine sağlık kadir gecen mübarek olsun hoşcakal
YanıtlaSilfüsün arkadasim sorma unutmusum yagi eklemeye sonrada aklima gelince net gitti ins. kimse tarifi yagsiz almaz diye nerdeyse dua edyordum.
SilAmin...Kadir Gecemiz mübarek olsun sevgili paşam .... Rabbim bu gecenin rahmetini hepimize esenlik eylesin dilerim .....Bu arada eline sağlık yine döktürmüşsün:))
YanıtlaSilALLAH RAZI OLSUN NALIYA ABLACIM SENINDE KANDILIN MÜBAREK OLSUN
SilKandilin mübarek olsun canım.
YanıtlaSilTSK.CANIM SENINDE KANDILIN MÜBAREK OLSUN
Sil
YanıtlaSilMerhaba,
Maalesef bu tarifi yağsız deneyenlerdenim:) Ama ilk kez böyle bir tatlı yaptığım için yağın eksikliğini pek hissetmedim. Bir dahakine yağlı denerim. Bu arada küçük boy labne bulamadığımdan taze krame peyniri ile denedim. Açıkcası ev halkının hoşuna gitti.Sanki limon veya portakal aroması bambaşka bir boyuta taşıyacakmış gibi geliyor.
Tarif için teşekkürler. Bence denenmesi gereken bir tatlı.
Sevgiler
H.g niz Seyfure hanim öncelikle tarifteki eksiklikten dolayi özür dilerim ama yinede tatlinizin güzel olmasina cok sevindim.
SilZaten rizk almaktan korkmayan birine benziyorsunuz labne peyniri yerine krema eklemenizden anlasiliyor:)
sevgilerimle Zeynep
ben bunu simdi deneyeyim insaAllah yapinca tekrar yazarim
YanıtlaSilsonucu bekliyorum
Silben tatliyi yaptim benim beceriksizliyim yüzünden sanirsam tatlinin tadi cok güzel acikcasi yorum yapcam diye sicakken yedim:) yanliz ben yaparken hamur devamli icindeki yagi kustu özellikle tarifi yaparken bir kac kez baktim icindeki malzemelere schmandin kabiyla yagi ölctüm koydum ama anlamadim piserkende yaglar disina tastiki unu fazla bile koydum sanirsam yaparken bir terslik yasadim ama bi dahaya belki olmaz hata ne yaptim acaba :)yada un azmi olcakti
YanıtlaSilgönül hanim yag hamura deyil üzerine geliyor, yane hamuru yapip tepsiye dizince
Silbir keresinde 17 ,18 yaslarindayken elmali kurabiyeyi cok yapardim her zaman ayni malzeme yani o zamanda ayni sey olmustu kurabiyeler yagi disina cikartmisti o gün aklima geldi yillar sonra buda bisey:))
YanıtlaSil:)) iyi güldüm tekrar denicem bunu ben tadi genede güzel oldu ama böle denemesin kimse cicek actilar resmen bide ici hamur gibi oluo pismiyo yani ...artik pazartesiye kaldi bir daha deneyince yazarim insaAllah bu sefer düzgün okuyayim emeginize saglik
YanıtlaSilbende önce korktum benmi yanlis yazdim diye sonrada üzüldüm yanlis anlasilmis diye, ama bende cok yaparim tarifi tam okumaz sonrada terslik olunca okurum :))
Sil