7 Aralık 2010 Salı

Köfteli İskender

Bayat ekmekleri deyerlendirmek icin cok güzel ve doyurucu bir tarif

Malzemeler

Köftesi için

300 gr kıyma
1 kuru soğan
Bir tutam kıyılmış maydanoz
2 dilim ekmek
tuzz
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
(Köfte harcı kullanıyorsanız baharatları çıkarıp doğrudan harcı ilave edebilirsiniz)

Sosu için

1 y.k domates salçası
2 y.k sıvıyağ
4 domates rendelenmiş
tuzz
Karabiber

Diğer
malzemeler

Pide ekmek
2 su bardagi yoğurt
tuzz
1 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz süslemek için

Hazırlanışı

Köfte
malzemelerini güzelce yoğurup dolapta dinlendirin. Yuvarlak yahut uzun köfteler hazırlayıp bir kaç kaşııksıvıyağda kızartın.

Diğer tarafta sıvıyağda salçayı ezip rendelenmiş domatesleri ekleyin. tuzve kara biberini ilave edip 5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Altını kapatıp ılıtın.

Yoğurda ezilmiş sarımsak ve tuzzekleyip pürüzsüz olana dek çırpın.

Pide ekmekleri küpler halinde kesip servis tabağınıza yerleştirin isterseniz firinda biraz isitin. Üzerine domates sosundan bir miktar gezdirin. Yoğurdun tamamını sosun üzerine yayın.


Kızarttığınız köfteleri yerleştirip kalan domates sosunu köftelerin üzerine gezdirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edin. Ben tarife uymadim yagi az tuttum

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo