7 Aralık 2010 Salı

KEMALPAŞA


Osmali mutfaklarinin vaz gecilmez tatlilarindan olan kemalpasa tatlisi günümüzde daha international oldugu icin bu hale geldi:) ama iyikide gelmis deyisiklikler herzaman güzel vede iyi fikirdir bence. Bu tatliyi arkadasimiz yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ aldim cok ilgimi cekti süsü. Iyikide almisim görüntüsü tadi cok güzel oldu.
yapımı çok basit.Kemal pasalarimizi aliyoruz üzerindeki tarife göre hazırliyoruz. (Üzerinde 1 litre suya 1 kilo seker yaziyor ama bence bunlarin yarisi bile yeterli cünkü cok serbet artiyor ) Bir borcama dizilip soğumaya bırakıyoruz. 1 paket krem şanti çırpıyoruz( istenilirse schagsahnede olur ). soğuyan kemal paşaların üzeri çay kaşığı yardımıyla içleri azıcık oyuyoruz. Ortalarına ceviz ya da fındık yerleştirilir. Yine üstlerine krem şanti sıkıyoruz. en son ise hazırlamış olduğumuz çikolata sosu gezdiriyoruz( hazir sosda olur) Sonrada iyice sogutup afiyetle yiyoruz:)
Yüzünüzden gülücükler eksik olmasin

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo