cok zamandan beri bu tatliyi denemek istiyordum hazir yufkayida bulunca bir kactanede bülbül yuvasi yapim dedim:) ölcü vermiyorum cünkü istege göre yapilabilir bende zaten sadece 4 tane yaptim:)
malzemeler:
- Hazir yufka
- tere yagi
- fintik veya ceviz ici
Tereyagini eritelim ,yufkalarimizdan bir taneyi uzunlamasina alalim üzerine biraz tereyagi sürelim ( sürmezseniz büzerken catliyor) oklavamiza sonununa kadar sarmiyoruz 2-3 cm sarkik birakin ve iki yanindan büzelim Daha sonra oklavayı çıkaralim ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapalim. Oklavaya sarmadığımız 2-3cm lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyalim. Diyer yufkalarida ayni sekilde saralim Üzerine erittiğiniz tereyagindan fircayla sÜrelim fırında kızaranakadar pisirelim
Şerbeti için 3 su bardağı su ile 2 1/2 su bardağı şekeri karıştırın ve kaynatın.
Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün. Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da fındikla doldurun. Afiyet olsun..
Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün. Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da fındikla doldurun. Afiyet olsun..
0 yorum: