29 Kasım 2010 Pazartesi

Musakka





Musakkaya patates konmaz biliyorum ama patlicanlarin yagini cok güzel cektigi icin fazla yagli olmuyor tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 4 Patlican
  • 2 sogan
  • 3 Domates
  • 5-6 carliston biber
  • 1 1/2 su bardagi su
  • 200g kiyma
  • 2 yemek kasigi salca
  • 1/demet maydaanoz
  • tuz ,karabiber
  • 3-4 patates
  • kizartmak icin sivi yag

yapilisi:

  • patlicanlari soyun ve iri iri dograyip tuzlu suda 10dk. aci suyyunu cikartin ve iyicene süzüp kizartin
  • batatesleri soyun ve ince halka seklinde dograyin borcaminiza yerlestirin.
  • biberlerinizi yikayin ve iri dograyin.kizartin
  • soganlari dograyip az yagla kavurup kiymayi 1yemek kasigi salcayida ekleyin biraz daha kavurun ince dogranmis maydanoz tuz karabiberde ekleyin
  • papateslerin üzerine patlicanlari sonra biberleri sonra kiymayi ,malzemeler bitene kadar böyle devam.en üstede domateslerimizi dizelim.
  • bir kaseye suyumuzu 1 yemek kasigi salcamizi biraz tuzda ekleyip musakkamizin üzerine gezdirelim.
  • önceden isitilmis firinda patatesler pisene kadar pisirelim.

afiyet olsun

not. patates sadece ilk katinda olacak

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo