Musakkaya patates konmaz biliyorum ama patlicanlarin yagini cok güzel cektigi icin fazla yagli olmuyor tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 4 Patlican
- 2 sogan
- 3 Domates
- 5-6 carliston biber
- 1 1/2 su bardagi su
- 200g kiyma
- 2 yemek kasigi salca
- 1/demet maydaanoz
- tuz ,karabiber
- 3-4 patates
- kizartmak icin sivi yag
yapilisi:
- patlicanlari soyun ve iri iri dograyip tuzlu suda 10dk. aci suyyunu cikartin ve iyicene süzüp kizartin
- batatesleri soyun ve ince halka seklinde dograyin borcaminiza yerlestirin.
- biberlerinizi yikayin ve iri dograyin.kizartin
- soganlari dograyip az yagla kavurup kiymayi 1yemek kasigi salcayida ekleyin biraz daha kavurun ince dogranmis maydanoz tuz karabiberde ekleyin
- papateslerin üzerine patlicanlari sonra biberleri sonra kiymayi ,malzemeler bitene kadar böyle devam.en üstede domateslerimizi dizelim.
- bir kaseye suyumuzu 1 yemek kasigi salcamizi biraz tuzda ekleyip musakkamizin üzerine gezdirelim.
- önceden isitilmis firinda patatesler pisene kadar pisirelim.
afiyet olsun
not. patates sadece ilk katinda olacak
0 yorum: