4 Şubat 2016 Perşembe

Hashasli patatesli pogacalar

Nefis bir tarif daha buldum sizlerlede paylasim dedim.

Ben cok anlatmicam nasilsa denemeden anlayamiyacaksiniz :)))


Malzemeler:

2 su bardagi ilik süt

1 su bardagi sivi yag

2 yumurta

1 yas maya

1 p.kabartma tozu

1 yemek kasigi seker

1 tatli kasigi tuz

Aldigi kadar un

Ici icin hazirlik:

5-6patates haslanir soyulur kup kup dogranir.

Bir tane sogan salca sivi yag tuz ve karabiber birliginde kavrulur

Yapilisi:

Ilk önce ilik süte yas maya ve sekeri ekleyin ve biraz bekletin sonrada 2 yumurtanin sarisini ayiripdiyer malzemeleri karistirin yumusak bir hamur elde edin ve üzerini kapatip kabarmasini bekleyin. 

Yumurta büyüklügünde bezeler alin elinizle az acin icine yaglanmis hashasdan sürün ve bir kasikda patates icinden ekleyin zarf seklimde kapatin üzerinede hashasli harctan sürün. Hepsini bu sekilde yapin.

 önceden isitilmis firinda pisirin.


1 yorum:

  1. Tariflerini çok beğendim canım blogumda çekiliş düzenliyorum katılmak istersen beklerim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo