Merhaba daha önce schmandli mandalina pastasini paylasmistim sizlerle bugünde ayni pastayi kirazla denedim sonuc tabiki cok güzel oldu misafirlerimde begendi.
Biliyorsunuz begenilen her tarifide sizlerle paylasmasini seviyorum , simdi deneme sirasi sizde 😉
Malzemeler :
Hamuru icin
1 yumurta
65g seker
65g margarin veya tereyagi
1p.vanilyasekeri
1 seker kasigi kabartma tozu
150g un
Yapilisi:
Hepsini iyicene karistirip yaglanmis kalibiniza dökün.
Üzerine:
2 p. vanilyapuding
200g seker ( pudingde kendinde seker varsa seker eklemeyin)
500g süt
4 tane schmand
2p. tortenguß
puding üzerinde yazili oldugu gibi pisirin ve sonra schmand ekleyip cig kekin üzerine dökün. Önceden isitilmis firinda 180derecede 30dakka pisirin.
firindan cikincada 1 kavanoz kirazi suyuyla beraber 2 p.tortenguß ile pirip pastanin üzerine dökün ve sogumaya birakin birgün sogursa daha iyi bir sonuc alirsiniz.
0 yorum: