Tarif yine portokal agacina aittir kendilerine cok tsk.ler
malzemeler:
- 1 paket (250 gr) margarin (eritilip soğutulacak)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurtanın sarısı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)
- üzerine: 1 yumurtanın akı+çörek otu
- unu derin bir kaba koyun. ortasını açıp içine margarini, bir yumurtanın sarısını, mahlebi, sıvıyağı, ılık suyu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin.
- hamuru yoğurun. (hamur önce katı bir kıvam alır, yoğurdukça yumuşar.)
- hamuru top haline getirip üzerine streç kapatın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin
- hamurdan parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin. daha sonra bu çubuğa s şekli verin.
- s şeklinin uçlarını birleştirip çatal şekli elde edin. hamurun bir yüzüne yumurta akı sürüp çörek otu serpin.
- çatalları yağlanmamış tepsiye dizip 200C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.
cok severım nısasta hıc denemedım deneyecem bakalım sevgıler
YanıtlaSil