7 Mayıs 2013 Salı

catal / Kandil simiti

 Günaydin  bir hamurdan iki tarif cikmasi kadar güzel bisey varmidir havvacim yine güzel  birtarifini birazcik degiserek iki iki tarif elde etmis nefis görülüyorlar ellerine saglik canim.
Tarif yine portokal agacina aittir kendilerine cok tsk.ler

malzemeler:

  • 1 paket (250 gr) margarin (eritilip soğutulacak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)
  • üzerine: 1 yumurtanın akı+çörek otu
hazırlanması:

  1. unu derin bir kaba koyun. ortasını açıp içine margarini, bir yumurtanın sarısını, mahlebi, sıvıyağı, ılık suyu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin.
  2. hamuru yoğurun. (hamur önce katı bir kıvam alır, yoğurdukça yumuşar.)
  3. hamuru top haline getirip üzerine streç kapatın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin
  4.  hamurdan parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin. daha sonra bu çubuğa s şekli verin.
  5. s şeklinin uçlarını birleştirip çatal şekli elde edin. hamurun bir yüzüne yumurta akı sürüp çörek otu serpin.
  6.  çatalları yağlanmamış tepsiye dizip 200C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.
ben bu sefer unum yetmeyince biraz nisasta ekledim hamura inanin cok güzel oldu insanin agzinda resmen eriyorlardi. hamurun yarisinida yuvarlak halka yapip önce yumurta akina sonra susama buladim böylece ayni hamurdan hem catalim hemde kandil simitim oldu



1 yorum:

  1. cok severım nısasta hıc denemedım deneyecem bakalım sevgıler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo