30 Aralık 2012 Pazar

Kolay ve Çıtır Çıtır Börek

Sizlere cok kolay ve citir citir bir börek tarifi getirdim blog arkadaslarimin cogu denemis ama ben ancak yeni firsat buldum :)
bu aralar dedigim gibi herseyin kolayina kactigim icin nerde ne kolay varsa gelen misafirlerimede onlari deniyorum.Yiyenler cok begendi ve miyför hamurumu bu diyen bile oldu:) miyför hamurundanda cok güzel olur ama yerken cok dökülüyor ve hemende tüketmek zorundasin kalinca yumusuyor bunlar ikinci gün bile hala citir citirdilar.

Bir önceki tarifimde paylastigim yanik kokusu nasil giderilir sorusuna ben hala cevap bekliyorum :( benim evim hala yanik kokuyor evimde tüm dolaplarimakadar herseyi sildim:(
lütfen okuyun ve bilginiz varsa paylasin. Bilginiz varsa tiklayin ?


 Malzemeler:
  • 1 paket hazir baklavayufkasi
  • beyaz peynir maydanoz
  • suylakaristirilmis sivi yag
  • üzerine sürmek icin: bir yumurta, cörek otu
Yapilisi:
 yufkadan bir kat önümüze alinir üzerine firca ile sivi karisim sürülür ve diger yufka üzerine kapatilir 4 yufkada üst üste ayni sekilde yapildiktan sonra kisa tarafina peynirli harctan konup rulo sarilir  dilimlenerek firin tepsisine alinir diger yufkalarda ayni sekilde sarilip bitirilir ve üzerine yumurta  sürülüp cörek otu serpilir daha sonra önceden isitilmis firina verilir ve pisirilir.


2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,bu börek nefis oluyor..çıtır çıtır..yeni yılınız kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok hoş güzel görünüyor.bende yeni blog oluşturdum(asyadanesintiler.blogspot.com)ziyarete beklerim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo