29 Aralık 2012 Cumartesi

Beşamel Soslu Musakka


 Bu güzel tarifi size vermeden önce bugün evdeki üst üste gelen kazalardan anlatmak istiyorum ve fikrinizi ögrenmek istiyorum,
yarim saatligine alisverise gittim tabiki birsaat sürdü :) 12 yasindaki oglum ben yokken herzaman yaptigi gibi kendine tost yapmak istemis ama tostlari unutup filme dalinca yanmis bitmis kül olmuslar. Bana telefon edip anne tostlar yandi cöpemi atim demesi birde varya :)) herneyse , aslinda devamli yaptigi birseydi ama insanlik hali oldu iste.Allah beterinden saklasin,
Eve geldigimde evdeki yanik kokusu birbaska dertti napcami sasirdim eve girilmiyordu tüm kapilari actim ve camlari acarkennnnnnnnn kaza geliyorum demedi ve pattttttt kapi üstüne carpti :(( nemi oldu benim oturma odasinin kapisinin cami asagiya indi offffffff. Ne cam ne pencere dinlemiyordu koku .Hala evden koku cikmadi nette arastirdim koku gitmesi icin sirkeli su kaynatin diyor yaptim, mum yakin diyor yaktim evin herbir yani mum oldu, limon veya portokal kabugunu ocakda yakin kokusu dagilir diyor yaptim ,Koku SIKTIM yok yok yok gitmiyor koku.
evde 6 aylik bebegim var fazlada acamiyorum camlari napmam gerekiyor nedersiniz sizlerinde basina geldimi böyle kazalar naptiniz lütfen paylasin.


Bu tarifi cok oldu yaptigim ama resimlerime ulasmam biraz uzun sürünce ancak simdi paylasa bildim, denemenizi tavsiye ederim gercektende harika bir lezzet.
Malzemeler:
4-5 patlıcan
250 gr  kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yeşil biber
Tuz, karabiber, kimyon

Domates sos için :
3 adet domates
1  salçası
Tuz, karabiber, kuru fesleğen

Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



kizartmak icin:
Sıvı yağ
Yapilisi:
Patlıcanları alacalı soyup, yuvarlak doğrayın tuzlu suda acısının çıkması için 20 dakika bekletin.
Suyunu iyice süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
Kağıt havluda fazla yağını alıp fırın kabına dizin.
Sos için 3 adet domatesi rendeleyin salçayı ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz , karabiber ve dilerseniz toz fesleğen ilave edip ocağı kapatın.
Pişen domates sosunu patlıcanların üzerine yayın.
Soğanı küp doğrayıp, kıymayı tavaya alın, kavurun.
Üzerine 1 adet rendelenmiş domatesi, halka doğranmış biberleri, salçayı ve baharatları ilave ederek pişirin.
Kıymalı harcı domates sosu gezdirilmiş patlıcanların üzerine yayın.
Beşamel sos için  tereyağını eritin. Unu ekleyip kavurun. Karıştırırken yavaş yavaş sütü ilave edip kısık ateşte topaklanmadan muhallebiden daha sulu kıvamda bir sos elde edin. Tuz ile tatlandırın.
Patlıcanlı yemeğin üzerine beşamel sosu yayın.
En üste kaşar peyniri rendesi serpip kırmızı biber ile süsleyin.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım...süper olmuş..koku için biraz vernel dök suya ve kaynat,geçen gün ben öyle yaptım,koku çıktı..Ama yanık kokusu biraz zor..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar çok geçmiş olsun ALlah beterinden korusun zamanla geçecek perdelerde dahil temizlik ile koku gidiyor. Diğer vernel kaynatırsanız kimyasal bebeğinize dokunur aman dikkat edin. Allah'a emanet olun..
    Tarifiniz ise gerçekten çok nefis görünüyor. Pişirme zamanı geldiğinde tekrar ziyaret eder tarifiniz alırım inşAllah..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağılık canım...

    HÜZÜNLÜ KIVILCIM TİTRİYOR KALPLERDE
    2012 YILIN GÖTÜRDÜKLERİ İLE
    GÜLÜMSEMEMİZ ASLA DÜŞMESİN YÜZÜMÜZDEN
    SADECE MUTLULUK 2013 GETİRSİN HEPİMİZE
    ARKADAŞLAR......................................................

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo