19 Kasım 2012 Pazartesi

Ezogelin Corbasi


 Soguklar cogaldikca sicak birseyler istiyoruz söyle mis gibi icimizi isitacak bir corbaya kim hayir derki :)
acikcasi ben önceleri corbayi hic sevmezdim öyle cesit cesit corbayla nede ugrasasim gelmezdi tahrana olmadi bir mercimek corbasi yetiyordu:) ama evde yiyenler cogaldikca yemek cesitleride cogaliyor.
Ezogelin corbasida cok bereketli vede cok lezzetli bir corba oldugu icinde mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Tabiki daha denemediyseniz :)

ezogelin corbasini cok arastirdim netten ama  her tarif bir degisikti birbirini tutmuyorlar bende ondan bundan aklima yatan bir tarifi yaptim:) uyduruk bisey yane ama tadi cok güzel oldu heleki esim bayildi, daha nediyeyimki bir corbada ancak bukadar mehtedilir ama demi :))))
hadi size kolay gelsin, corbayi yapip icenlerede yarasin.

Malzemeler:
8 – 10 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı kırmızı mercimek 
1 yemek kasigi pirinç 
1 yemek kasigi bulgur 
1 çorba kasığı salça
1 büyük kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Sıvı yağ
karabiber , tuz, isterseniz pul biber,
nane istege görede kekik


Yapilisi:
· ilk önce sıvı yağ ile soğanı kavurun
· 1 çorba kaşığı unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın
· 8 bardak et suyunu  karıştırarak yedirin
· Kaynayana kadar karıştırın
· Temizlenip yıkanmış kırmızı mercimekle pirinci ve bulguru da atın
· Sulandırdığınız  salçayı tuzunu biberini de koyup karıştırın, mercimek bulgur ve pirinci iyicene pisirin.
·  kuru naneyi tencereye serperek karıştırın ve servis yapın.
corbayi sik karistirin dibine tutmasin, suyunuz az gelirse kanamis su ekleye bilirsiniz





6 yorum:

  1. severim ez o gelini (cok güldüm pasam cok )
    ellerine saglik gülüm
    simdi oldu ;)
    sarildim

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım bende bu güzel panoda yazanlara sen boşver kayınvalideleri.. ezogelin çorbasının malzemelerini ben tamamını çiğden koyarak düdüklü tencerede 10 dakika da pişiririm daha sonra masaya getireceğim tencerede de un kavurup ılıklaştırarak çorbayı üzerine eklerim bir taşım daha kaynatırım..tereyağ, et suyu ve hatta iki kaşık süt krema lezzeti açısından çok önemlidir..sevgiyle kal:.

    YanıtlaSil
  3. :)) Çok tatlı ez o gelini demek..Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ellerinize saglik

    nefis gorunuyor

    bende bloguma sizi

    beklerim

    bisous bisous


    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo