3 Mayıs 2012 Perşembe

KİVİLİ, FRAMBUAZLI YAŞ PASTA ve BİR KADEH KALP !

Ya diyet yapanlar hic bur pastalara bakmasin bence yoksa kisa sürecek diyetleri:)
Cok güzel görünüyor arkadasima cok tsk.ler

Blogu ziyaret icin tiklayin
mutfakdili


Ey Aşk, bahar rüzgarı ol gel cal kapımı,
Konuş sabaha kadar,
Ricam hiç susma,
Emin ol dinliyorum seni..
Merakla..

Hiç soluklanma,
Hiç susma,
Hiç yutkunma,
Hiç uyuma,
Hiç sorgulama,
Sadece konuş...

Seni konuş,
Sevdaya konuş,
Mehtaplı gecelerde gökyüzündeki hayalini konuş,
Su damlasında eridiğini,
Hayallerle uyuduğunu,
Karşı kalbe heyecanla çarptığını anlat..

Hüzünle ağladığını,
Darlıktaki sabrını,
Duada huzurunu,
Çıkmazlarda son demeden yürüdüğünü,
Hadi gel, ne olur bir daha deneyelim dediğini anlat..

Bitince sana hediyem var..Ne mi ?
Sana hediyem bir kadeh kalp.. Senin için sessizce biriktirdiğim..
Su damlasında bulduğum,
Rüyada gördüğüm,
Hayalini kurduğum,
Durmadan çarpan,
Duada rahatlayan,
Darlıkta sabır gösteren,
Her ayrılığa ağlayan,
Ama hep seni bekleyen kalbim bunlar..
Ey Aşk...

Alıntı değildir !


Kek kalpli olunca, bende de kalbe büyük aşk olunca dayanamadım yaptım, yazdım, resimledim..
Rahatladım..
Kalbi çok severim kalpli resimleri, kekleri, pastaları,
Kısacası her acıya rağmen hala sabırla, inançla atan, dilinin söylediklerine kızan, üzülen, içindeki sevgiyi açığa vurmayı başaramayan, kolayca affetmeyi öğrenemeyen, kendiyle sık sık hesaplaşan, haykırışlarını, isyanını sadece kendi duyduğu kalbimi seviyorum....



Nerede kalpli tabak, süs görsem alırım..
Yok o kadar da savurgan değilim, her gördüğümü dediğim hoşuma gideni elbette..
Çünkü her kalp alınacak deyerde değildir. Kalp var, kalp var yani...

Çok kalplendim yaaa kalbim duracak..)
Geçiyorum pastamın tarifine..
Hafif, güzel, lezzetli.. Zaten Frambuaz ayrı bir lezzet. Kivi de eşlik edince ekşimsi bir tat çıktı ortaya..
Lakin acele ettim sütle iyice ıslatmadım, kremasını çekip yumuşamasını beklemeden kestim..
Sabırsızlığın sonucu sanırım alt resimdeki Bir Dilim Kalpte belli oluyor..
Siz bekleyin, hatta bir gece.. İyi sonuç verecek emin olun..
Kekin hamuru aynı Tarçınlı Elmalı Kek ve Çilekli Pasta` da olduğu gibi..

Ayrıca bu tarifi 74.HAFTA PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİne ev sahipligi yapan Pasasofram bloguna gonderiyorum..


Malzemeler;
  • 125 gram margarin ve ya tereyağı
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yumurta
  • yarım limonun suyu( yaklaşık 2 yemek kaşığı)
  • bir az da limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı un

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek İçin;
  • 2 bardak süt ( ıslatmak için gerekli. bunu isteye göre siz meyve suyu ile değiştirebilirsiniz)
  • 1 paket krem şanti
  • Frambuaz
  • Kivi..


Hazırlanması:

  • Önce krema malzemelerinden tere yağı hariç hepsini karıştırıyoruz, ocakta göz göz olana kadar, sürekli karıştırıyoruz.
  • Hazır olana yakın tereyağını da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alıyoruz ve 2-3 dakika sürekli karıştırıyoruz.
  • Bir kenara soğuması için bırakıyoruz.


  • Kek kısmı için oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ve ya tereyağını şekerle birlikte mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz.
  • Sonra yumurtaları teker teker karışıma kırıyoruz ve yeniden çırpıyoruz.
  • Süt, limon suyu, vanilyayı ekliyoruz.
  • Karıştırıyoruz ve karışıma unu ve kabartma tozunu da ekleyerek yeniden bir daha çırpıyoruz.
  • Margarin ve ya tereyağıyla yağlanmış kek kabına karışımı döküyoruz.


  • Karışım koyu krema kıvamında olduğu için kalıbın her tarafına eşit şekilde yaymak lazım. Kaşık yardımıyla karışımı eşit yayıyoruz.
  • Fırına koyuyoruz ve 350 F ( 250 derecede) hafif kızarana kadar kibrit çubuğuyla kontrol edin kek hamur gibi değilse pişmiş demektir .
  • Fırından çıkarabilirsiniz.
  • Çıkardıktan sonra kendi kabında soğumasını bekleyin.
  • Soğuyan keki kalıptan çıkarın, 2 hisseye ayırın.
  • Kekin ortasında yüksek olan yerleri hafif ovalayarak çıkarın ve kekin yanlarından Alt kısmını sütle ( isteye göre kuru kahve kremasını suya karıştırarak ve ya evde bulunan her hangi bir meyve suyuyla)ıslatıyoruz.
  • Çok değil. Alt kısım çok ıslanırsa almak zor oluyor.
  • Sonra soğumuş olan kremadan bolca sürüyoruz,frambuaz ve kivi diziyoruz..
  • Sonra kekin diğer parçasını koyuyoruz.
  • Sütü ve ya meyve suyuyla yine kekin her tarafını ıslatıyoruz, krema sürüyoruz.
  • Bir paket krem şantiyi sütlü çırpıp kekin en üst ve yan kısımlarını iyice kapatıyoruz.
  • Kivi ve Frambuazla süslüyoruz..

Afiyet olsun!

3 yorum:

  1. çok güzel görünüyor. Benimde bir tarifim var. alırsan sevinirim...
    http://fincanteyze.blogspot.com/2012/05/japon-gunesi.html
    Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  2. Güzel hemde çok zevkle yapılmış bir pasta..yapanın ellerine sağlık..
    Kadehte 1 numara..sevilesi şey!

    YanıtlaSil
  3. ETKİNLİĞİN BOOL KATILIMLI OLSUN İNŞAALLAH.. :) BENİMDE BİR TARİFİM VAR UĞRARMISIN ..SEVGİLER.... :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo