3 Mayıs 2012 Perşembe

hosmerimli-kaymak-helvasi

Cok degisik ama cokda lezzetli bir helva geldi, tarif icin arkadasima cok tsk.ediyorum ellerine sagilk.
Blogu ziyaret icin tiklayin rumma



Malzemeler:

3 yemek kaşığı süt kaymağı (hazır kullanmayın)

5 Yemek kaşığı un

2 çay bardağı toz şeker

1/2 su bardağı ceviz ve fındık

1 yemek kaşığı tereyağı

Tarçın


Yapılışı:


3 yemek kaşığı süt kaymağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı bir tencerede eriyene kadar kavrulur. Üzerine 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Yarım su bardağı fındık ve ceviz dövülür ve tencereye ilave edilir. 2 çay bardağı toz şeker bir kaseye alınır ve üzerini örtecek kadar su ile eriyince kadar çırpılır ve tencereye eklenir. Son olarak tencereye 3 çay kaşığı toz şeker daha eklenir ve suyunu çekip, tencereden ayrılacak kıvama gelince altı kapatılır. Bir yemek ile toplar elde edilerek servis tabağına dizilir. Üzeri tarçınla süslenir ve servis yapılır.

sevgiler

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo