3 Mayıs 2012 Perşembe

Japon Güneşi

Su güzel seylere bir bakin helede su minige ya annesi bu cocugu alan yasadi:) Masallah Allah nazardan saklasin , Ikinizinde ellerine saglik :) cok tsk.ediyorum
Blogu ziyaret icin tiklayin
fincanteyze



Haftasonu misafirlerimiz vardı. Bu sofranın fotoğrafını çekemedim.
Kalabalıktık o curcunada unuttum.
Cumartesi gününün lezzetlerini ayrı ayrı yazacağım bende...
O sofradan...
Annem Portakal Ağacı'nın sayfasında görmüş bu tarifi...
Sunum olarak çok şık olduğuna karar verdik ve denedik.
Hakikaten çok da lezzetli oldu.
Tarifte küçük değişiklikler yaptık sadece...
Bu da bizim Japon Güneşimiz...

Malzemesi
1 kg mantar, küp doğranmış
2 adet patlıcan
3 adet yufka
Sarımsaklı yoğurt
(Orjinali et ile yapılmış, ben et kullanmadım)

Hazırlanışı
Önce mantarları limonlu suda biraz bekletiyoruz ve güzelce yıkıyoruz. Üst kısımlarını iri iri, alt kısımlarını ince ince (bu kısımları daha geç pişiyor) doğruyoruz.

Bir tencereye alıyoruz, yağ ve su koymuyoruz. Mantarlar önce harlı ateşte suyunu salıyor sonra altını kısıyoruz. Kendi suyunu çekiyor. Bir damla sıvıyağ koyup azıcık daha kavuruyoruz.

Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzda bekletiyoruz ve sıvıyağda kızartıyoruz.

Yufkaları 16 parçaya keselim ve aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla saralım. Uçlarını yumurta sarısı (orjinalinde suyla ıslatılıyor)sürdüm.



Zorlanırsanız, küçük ellerden yardım isteyin.
Sonra minik parmakları yeyin ;)
Ben öyle yaptım..


Mutfaktaki en büyük yardımcım, kameralardan/paparazzilerden hoşlanmıyor.


İçi boş sigara böreklerimizi sıvıyağda kızartıyoruz.

Servis tabağına önce mantarları sonra üzerine patlıcanları yayıyoruz. Sigara böreklerimizi üzerine dizerek ortasına sarımsaklı yoğurt dökerek servise hazırlıyoruz.


Orjinal tarif için tık tık...

Bu tarif Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için PaSaSofraM' a gidiyor...

Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. Etkinliğin son günlerine yetiştireyim dedim...
    http://fincanteyze.blogspot.com/2012/05/su-boregi-tadnda-kucuk-borekler.html
    Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  2. Yemek Kulübüm'ü kurduk! Siz olmadan olmaz :)

    Paşa Sofram merhaba,

    Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Bu harika blog için sizi kutlarız. Ellerinize, emeğinize sağlık!

    Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

    Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

    Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

    Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

    Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

    Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

    Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

    Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Yemek Kulübüm
    www.yemekkulubum.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo