2 Mayıs 2012 Çarşamba

HAVUÇLU PATATESLİ TOPLAR...

yine güzel bir tarifimiz var bu sefer patatesli deyil havuclu topla :) arkadasima cok tsk.ediyorum tarif icin.
Blogu ziyaret icin tiklayin sonugarantitarifler



Merhaba,geçmiş yazılarımda hatırlarsanız bahsetmiştim.Birsen'in misafirleri için Hacer'in yaptığı bu nefis toplardan.Şimdi sıra geldi, tarifini sizinle paylaşmaya.Gelen misafirlerimiz ve biz çok beğendik.Buradan tekrar teşekkür ediyorum sevgili Hacer'e canım benim ellerine sağlık:))

Ayrıca bu tarifi porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi sevgili arkadaşım http://pasasofram.blogspot.com/ gönderiyorum.Kolay gelsin arkadaşım.



Malzemelerimiz:
5-6 adet orta boy patates
3 orta boy havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kase yoğurt
tuz,nane,pulbiber,kekik

Hazırlanışı:
  • Havuçları rendeleyip 2 yemek kaşığı sıvıyağla hafif kavuruyoruz.
  • Patatesleri soyup haşlıyoruz.
  • Haşladıktan sonra süzüp ,güzelce eziyoruz.
  • Havuçla beraber karıştırıp tuz ilave ediyoruz.
  • 2 yemek kaşığı yağ ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  • İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp top haline getirip,servis tabağımıza diziyoruz.
  • Her bir topa yaklaşık 1 yemek kaşığı yoğurt döküyoruz.
  • Üzerlerini nane,kekik ve pul biberle süsleyip,ortalarına kürdan batırıyoruz.

Afiyet olsun.Sevgiler...

1 yorum:

  1. Kolay gelsin arkadaşım , tarifimin fotoğraf linkini yolluyorum.

    http://farm8.staticflickr.com/7094/6990628528_63c4432f5c_z.jpg

    Bu da tarifi

    Malzemeler:

    3 yemek kaşığı süt kaymağı (hazır kullanmayın)

    5 Yemek kaşığı un

    2 çay bardağı toz şeker

    1/2 su bardağı ceviz ve fındık

    1 yemek kaşığı tereyağı

    Tarçın


    Yapılışı:


    3 yemek kaşığı süt kaymağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı bir tencerede eriyene kadar kavrulur. Üzerine 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Yarım su bardağı fındık ve ceviz dövülür ve tencereye ilave edilir. 2 çay bardağı toz şeker bir kaseye alınır ve üzerini örtecek kadar su ile eriyince kadar çırpılır ve tencereye eklenir. Son olarak tencereye 3 çay kaşığı toz şeker daha eklenir ve suyunu çekip, tencereden ayrılacak kıvama gelince altı kapatılır. Bir yemek ile toplar elde edilerek servis tabağına dizilir. Üzeri tarçınla süslenir ve servis yapılır.

    sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo