2 Mayıs 2012 Çarşamba

Karaorman Pastası

Almanlarin mesur pastasi gercekten harika bir lezzet, hazirdan cok kendi yaptiklarimiz bence dahada bir ayri güzel. Arkadasimizda harika bir pasta ortaya cikarmis denemek isteyenler bu firsati kacirmasinlar. Beni kirmayip bu güzel tarifi paylastigi icinde arkadasimiza cok tsk.ediyorum.
Blogu ziyaret icin tiklayin hasretlilezzetler



Hani hatirlarmisiniz.. gecen sene bu zamanlar en özelime cok özel bir pasta hazirlamisdim.. Meshur Balli Rus Pastasi-Medovik idi..
Iste o zaman yine bu zaman.. en özelimin yine dogum günü vardi ve bu sene ise yine onun icin en özel pastalardan birisini hazirladim ve bu sefer Almanlarin Meshur Karaorman Pastasini tercih ettim:)
Heyecanla hazirligimi yaptim, büyük bir keyifle ise pastamizi hazirladim..


Sonuctan ise gayet memnun kaldim, pastamizin civil civil hali icimdeki coskuyu dahada kabarti .. Bu sirinligi gördükce yüzümde gülücükler aciyordu...

Tabii canim esiminde cok cok begenmesi bana cok ayri bir mutluluk verdi


Kulaga ve göze zahmetli gelsede aslinda cok kolay bir pasta.. zaten bilirsiniz zahmetli tariflerden pek hoslanmayan ben genelde tercihim pratik tariflerden yanadir..

Pandispanyasini kendim hazirlamadim. Hazirini almayi terich ettim.
Ama tabii siz kendiniz hazirlayabilirsiniz.. veya benim gibi özel bir gün icin olacaksa ve o gün fazla strese girmek istemesseniz önceden hazirladiginiz kekinizide buzlukda muhavaza edebilirsiniz.


MALZEMELER:

♥ 3 katli pandispanya

♥ 1 kavanoz kiraz kompostosu
♥ 3 yemek kasigi nisasta
♥ 3 yemek kasigi seker
♥ 1 paket vanilya sekeri
♥ 4 kutu cig krema
♥ 4 paket krema sertlestirici
♥ 5 yemek kasigi seker

♥ rendelenmis cikolata
♥ kiraz sekerlemeleri





HAZIRLANISI:

♥ Visnelerin suyunu bir kaba süzün.
♥ 5-6 yemek kasigi suyundan kücük bir kaba ayirin. Kalan suyu kücük boy bir tencereye alin, nisastas ve sekeri ilave edip iyice cirpin. Ocagin altini orta atese acin ve sürekli karsitirarak koyu bir kivam almasini saglayin. Kivamina geldikten sonra ocaktan alin ve hafif sogumaya birakin.
Visneleri ekleyip karistirin.
♥ Cig kremalari genis ir kaba bosaltip iyice cirpin. Sekeri ve krema sertlestirilerini ilave edin.
♥ Pandispanin tekini alip servis tabagina yerlestirin. Bir firca yardimi ile ayirdiginiz visne suyundan alip islattin. Üzerine hazirladiginiz ve sogumus olan visneli muhallebinin yarisini yerlestirin. Onun üzerine kremanizdan sürün.
♥ Ikinci pandispanyayida üzerine yerlestirip ayni islemi uygulayin.
♥ Ücüncü pandispanyanin üzerine ve kenarlarina sadece kremayi sürün. Pastanizi rendelenmis cikolata ile kaplayin.
♥ Üzerlerini kiraz sekerlemeleriyle süsleyin.


Dilerim sizlerinde her daim basinizi omzuna yaslayabileceginiz, sonsuz güvenebileceginiz.. hayatimin anlami diyebileceginiz.. hayatiniz yapabileceginiz.. tüm kalbinizle sevebileceginiz.. ve sizide cok seven ve herzaman kalbi sevgisini ve tüm gönülden desteginide sizden hic eksik etmeyen bir sevdiginiz, hayat yoldasiniz olur...


Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlarimla.. Mutlu, Umutlu, Sevgi dolu kalin...

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo