11 Nisan 2012 Çarşamba

Rüya Pastam ve Deryayla Lezzetler 5 Yaşında...

Derya arkadasimizin blogu bes yasina basmis bizimle beraber dogum gününü kutladigi icin kendisine cok tsk.ediyorum:) necedaha beraber senelere. Tüm resimleri ekleyemedim pastanin yapilisini izlemek isterseniz Blogu ziyaret icin tiklayin deryayla


5.seneme özel bir pasta yaptım ismini Burak verdi.İşte karşınızda Rüya Pastam deneyip beğenmeniz dileğiyle...
Pastamı etkinlikleri için MARİFETANE ve PAŞA SOFRAM'a yolluyorum...
MALZEMELER
PANDİSPANYASI İÇİN;
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
50 gr.kakao
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN;
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
ISLATMAK İÇİN;
Şekerli süt
İÇ MALZEMESİ;
Kivi
Muz
KAPLAMASI İÇİN;
2 paket toz şanti
2 su bardağı soğuk süt
Pembe ve yeşil sıvı gıda boyası


PASTANIN HAZIRLANIŞI

Pandispanyası için öncelikle yumurtaların akları ve sarıları ayrılır.Aklar cam bir kasede iyice yoğunlaşana kadar çırpılır.
Sarıları toz şekerle pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpılır.
Sarılara sırayla süt ve ayçiçek yağı eklenir çırpılır.
Toz malzemeler iki kez elenerek karıştırılır.
Sarıların içine yumurta akları eklenip spatula ile karıştırı lır.Toz malzeme eklenip tabanı yağlanıp unlanan 24 cmlik kelepçeli kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.Pandispanyanın 1 gün önce pişirilip hazırlanması önemlidir.
Kreması için Krem şanti hariç tüm malzeme karıştırılarak pişirilir.Soğuyunca bir paket toz şanti eklenip iyice çırpılır.Bir gün önce pişirilen pandispanya 3 pata ayrılır.
Kaplama yapacağımız şanti buzdolabında bekletilmiş cam bir kasede 2 bardak sütle iyice yoğunlaşana dek çırpılır ve tekrar dondurucuya alınır.
Pastamızı birleştirmek için ilk pat tabağa alınıp şekerli sütle ıslatılır ve krema yayılır.Kremanın üstü dilimlenmiş muzla kaplanır.
İkinci pat yerleştirilip tekrar sütle ıslatılır ve krema sürülür,kremanın üstü ince dilimlenmiş kivilerle kaplanır.
Üçüncü pat kapatılıp bir süre dolapta dinlendirilir.
Krem şantiyle bir kat sıvanıp dolapta tekrar bekletilir.
Tekrar krem şantiyle sıvanıp düzlenir.Bir kısım şantiye pembe ve yeşil gıda boyaları eklenip çırpılır.
Pastanın kenarlarına şantiyle şekil verilir.Üstlerine aralık verilerek yeşil şanti eklenir.
Kalıpla pastanın üstüne şekiller yapılır ve yeşil krema ile çizilir.Ortasına kremadan gül yapmaya çalıştım.
Pasta tekrar buzdolabında bekletilip servis yapılır.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo