12 Nisan 2012 Perşembe

Katmer pogaca


Selda Meral Gül arkadasimin ikinci tarifide cok nefis olmus ellerine saglik canim
Malzemeler:
1 Su bardağı ılık süt,
1 çay bardagı sıvıyağ
1 yumurta akı( sarısı üstüne sürmek için bi kernara ayırıyoruz)
20 gram yaş maya
1tTLI Kşığı tuz ve toz şeker
aldığı kadar unla
yapilisi:yumuşak bi hamur yapıyoruz. hamur bi beş dakika dinlenirken içi için düşündüğünüz malzemeyi hazırlıyoruz (ben genelde beyz peynir ve bol maydanozlu seviyorumm) sonra hamuru 6 parçaya bölüyoruzz. herbir parçayı servis tabağı kadar açıp yağlıyoruzzz( yağlamak için ben pastörize tereyağını eritip sürüyorum)üst üste koyoruzz en üsttekini yağlamıyoruzz ve hepsini birden merdane yardımıyla büyük bir daire olana kadar açıyoruzz..sonraa oniki üçgen olucak şekilde kesiyoruz geniş kısma hazırladığımız içi koyup sarıyoruzz tepside el mayası gelene kadar bekletiyoruzz. mayası gelinde yumurta sarısını sürüp fırına veriyoruz. afiyet olsun:=)

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo