7 Nisan 2012 Cumartesi

FINDIKLI BAR

Güzel tariflerimiz devam ediyor tabiki cok güzel bir kurabiye ve pratik ve cabuk hazirlayabileceginiz bir pizzamiz var :) Cok tsk.ediyorum tarif icin:)
Blogu ziyaret icin tiklayin Yüksektopuklar77




FINDIKLI BAR
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı dolusu fındık kreması
1çay bardağı ceviz(orjinalinde böyle)ben yarım çay bardağıda olsa koydum
üstü için tarçın ve pudra şekeri karışımı(isteğe bağlı)
Aldığı kadar un.
Tüm malzemeyi yoğurdum.Tezgahta tüm hamuru rulo yapıp verev kestim(ben işte Sevda hanımın kurabiye kesimine bayılmıştım.Ama benim kurabiyeye kattığım fındık kreması hamurun pişme sırasında yayılmasına neden oldu)Bu yüzden unu fazla katmalısınız biraz sert bir hamur olsunki ısıyla çok yayılmasın ve tepsiye aralıklı yerleştirin... Isıtılmış fırında 180 derecede pişirin.Size ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye olduğunu çok açık söyleyebilirim.

Bu tabakta kızımın evde olduğu gün yaptığım ekmek pizzamız.Kızım o sıra kendi dilimini yemekle meşgul olunca bana bunu resimlemek kaldı.İki dilimde olsa fırını açtım.Öykü ne zamandır babasından patatesli ekmek almasını istiyordu.Patatesli ekmek Bolu'nun çok meşhur bir köy ekmeği yolda heryerde reklamlarını görebilirsiniz.Seyahatten dönerken eşim ekmeği almış.Kızım çok sevindi tabii bende hasta olduğu için ona özel bu pizzayı yaptım.Tarif çok basit ama beni hep sizin gibi marifetli hanımlar takip etmiyor.Bekarlar, yeni evlenenler ve bu işlere yeni başlamış ev hanımları bu ayrıntı onlar için...
Ekmek dilimin üzerine tereyağ sürdüm 2 dilim kaşar peyniri ve 1 tane çeri domates ve kekik...Kızgın fırında peynir eriyene kadar tuttum.İşte bu kadar basit.Yeni öğrendim ekmek makinesinde de patesli ekmek yapılıyormuş en kısa zamanda bende yapıcam.Allahın izniyle şu ehliyeti alayım haftasonları kahvaltılarıma kavuşunca yapıcam.Geçen gün eşim zaten yine sitem etti,boşuna aldık bu makineyi diye....Ne yapayım o ekmek öyle güzel oluyor ki çok yiyorum oyüzden de yapmıyorum çok nadir pazar kahvaltısına ki 1 yılı geçmiştir pişirmeyeli aynı şekilde kahvaltıya gelen misafirirme de öyle...Evet şimdilik benden bu kadar afiyette ve sevgiyle kalın...

1 yorum:

  1. blogta basit tariflerin de yer alması konusundaki görüşünüze kesinlikle katılıyorum. çünkü ben de yemek, pasta-börek, vs yapmayı bloglardan öğrendim. önceden hiç yapamıyormuşum meğer.

    kurabiyenin lezzetini merak ettim. en kısa zamanda denemem gerek. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo