14 Ağustos 2011 Pazar

Firinda Sütlac

Merhaba arkadaslar daha önce sizlere sütlac tarifleri paylasmistim , yinede duramadim degisik bir tarif daha denedim :) bildigim vede tattigim sütlaclarin tadini kat kat asti bu sütlac diyebilirim :) üzerine birde kadayifi ekleyince nefis bir tatli cikti ortaya, buyrun tarife.

1 litre süt
1 su bardağı Şeker
yarım su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
bir tutam Tuz
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

 

Yapılışı:

  • Pirinçleri 2-3 su yıkayın, ortaboy bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edin,
  • şişip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın.
  • 1 litre sütten küçük bir kaseye süt ayırın içine nişastayı ve vanilyayı ekleyin,karıştırarak eritin.
  • Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye katın, kaynayana kadar orta ateşte karıştırın
  • Tencerede kaynayan süte ayirdiginiz kasedeki sütün tamamını ekleyin 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Ocağı kapatın, sütlaçtan 1-1,5 kepçe kaseye alın ve yumurta sarısını ekleyerek çırpın .
  • Kalan sütlaçları küçük kaplara bölüştürün, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdirin.
  • Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırın tepsisine yerleştirin ve yarılarına gelecek kadar su koyarak fırınlayın.
  • Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın, ılık yada soğuk servis yapın

kadayif icin:

  • 150gr. kadayif ,
  • 1yemek kasigi tereyagi (tepeleme olmasin),
  • 1 yemek kasigi toz seker
  • 1cay bardagi ceviz ici
  • 2 cay kasigi tarzin

Yapilisi: önce tere yagini bir tavada eritin ve ufaladiginiz kadayifi kisik ateste kavurmaya baslayin kizarmaya baslayincada ceviz ve sekeri ekleyin birazdaha kavurun en son tarcinida ekleyip sütlaclarin üzerine serpin.

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık sütlacın harika ayrıca kadayıf fikri de çok iyi olmuş sevgiler..
    www.mutfakta1inci.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo