7 Temmuz 2011 Perşembe

MİLFÖYLÜ PİDELER

  • Merhaba sizler icin cok kolay ve imdadiniza yetisen acil durumlarda veyada hamurla ugrasmasini sevmeyenler icin diyorum, cünkü ben milfüy hamurunu sevmiyorum bana cok agir geliyor. Kendim hic yapmadim hazirlarmi böyle bilmiyorum ama fazla yagli. Bu yaptigim pideleride severek yediler ama ben sadece tadina baktim :) güzel oldugunu söyleyebilirim eyer milföyle calismasini seviyorsaniz. Ben kendim hamuru yogurup pide yapmayi tercih ediyorum:)

  • Malzemeler:

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 250 gr. kıyma
  • 1 tutam maydonoz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
  • üzerine sürmek için yumurta sarısı
  • milföyleri açmak için un ve merdane
    1. Öncelikle tavaya sıvıyağ ve kıymayı alıp kıymanın rengi dönene kadar kavurun.
    2. Küp şeklinde doğranmış patatesleri ve soğanları ekleyip patates yumuşayana kadar pişirin. karabiberi ekleyip çevirdikten sonra ocaktan alın.
    3. İnce kıyılmış maydonozları da ilave ederek soğumaya bırakın.
    4. Tezgah veya düz bir zemine un serpiştirip milföyleri tek tek alıp enine ve boyuna kare şeklinde açın.
    5. hamuru ikiye bölün .Böylelikle hem bir adet milföyden iki adet pidecik elde etmiş oluyorsunuz hem de unladığınız için çok yağlı olmuyor..
    6. İkiye böldüğünüz hamurun bir kenarına hazırladığınız kıymalı karışımdan bir kaşık koyup rulo şeklinde sarın.Uçlarını elinizle hafif yapıştırın ve ortasına bıçakla bir çizik atıp hafif açın..
    7. Pidecikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp,üzerine yumurta sarısı sürün pişirin..
  • Afiyet olsun
  • 2 yorum:

    1. Cok pratik bir tarif canim ellerine saglik nefis gorunuyor

      YanıtlaSil
    2. heey süper bir fikir, harika görünüyorlar...ellerine saglik canim..sicacik sevgiler

      YanıtlaSil

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Blogger Template by Clairvo