- Öncelikle tavaya sıvıyağ ve kıymayı alıp kıymanın rengi dönene kadar kavurun.
- Küp şeklinde doğranmış patatesleri ve soğanları ekleyip patates yumuşayana kadar pişirin. karabiberi ekleyip çevirdikten sonra ocaktan alın.
- İnce kıyılmış maydonozları da ilave ederek soğumaya bırakın.
- Tezgah veya düz bir zemine un serpiştirip milföyleri tek tek alıp enine ve boyuna kare şeklinde açın.
- hamuru ikiye bölün .Böylelikle hem bir adet milföyden iki adet pidecik elde etmiş oluyorsunuz hem de unladığınız için çok yağlı olmuyor..
- İkiye böldüğünüz hamurun bir kenarına hazırladığınız kıymalı karışımdan bir kaşık koyup rulo şeklinde sarın.Uçlarını elinizle hafif yapıştırın ve ortasına bıçakla bir çizik atıp hafif açın..
- Pidecikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp,üzerine yumurta sarısı sürün pişirin..
7 Temmuz 2011 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Cok pratik bir tarif canim ellerine saglik nefis gorunuyor
YanıtlaSilheey süper bir fikir, harika görünüyorlar...ellerine saglik canim..sicacik sevgiler
YanıtlaSil